Stopper produktion af populær chokolade: Kan udgøre en sundhedsrisiko

23/04/2024

Liva Høyberg

Foto: Shutterstock
Den svenske slikproducent Cloetta har indstillet produktionen og salget af virksomhedens chokoladeprodukter, rapporterer Expressen.

Mest læste i dag

Den svenske slikproducent Cloetta har indstillet produktionen og salget af virksomhedens chokoladeprodukter, rapporterer nyhedsbureauet Expressen

Indtil videre har Cloetta stoppet cirka 850 tons af søde varer, herunder kendte mærker som Kexchoklad, Center, Bilar, Sportlunch, Plopp og Polly. Flere forskellige produkter og partier er berørt af denne beslutning.

Det skriver B.T

Nyhedsbureauet Expressen rapportere, at omkring 850 tons af virksomhedens chokoladeprodukter, inklusive de velkendte mærker som: Kexchoklad, Center, Bilar, Sportlunch, Plopp og Polly, er blevet trukket tilbage.

Beslutningen blev truffet efter at Malmøs miljøforvaltning fandt palmeolie i produkterne forurenet med aromatiske kulbrinter kendt som MOAH, som mistænkes for at være kræftfremkaldende.

MOAH er til stede i mange fødevarer i varierende koncentrationer og er blevet knyttet til sundhedsrisici hos både børn og voksne.

Cloetta har sat hele produktionen på hold, mens de venter på yderligere information fra deres leverandør samt resultater fra ekstra laboratorietests.

Afhængig af testresultaterne, kan de tilbagetrukne produkter potentielt komme tilbage på markedet, hvis de viser sig at være sikre.

Laura Lindholm, kommunikations- og IR-direktør hos Cloetta, forklarede til nyhedsbureauet Siren: "På grund af manglen på klare regler og sagens kompleksitet var vi nødt til at konsultere relevante myndigheder."

Hun understregede, at selvom den forurenede ingrediens ikke direkte indgår i deres produkter, tager Cloetta ingen chancer med hensyn til forbrugernes sikkerhed.

Dette tilbagetræk er et eksempel på virksomhedens engagement i forbrugersikkerhed og viser den stringens, hvormed fødevaresikkerhedsprotokoller håndhæves, især når det kommer til ingredienser mistænkt for at udgøre sundhedsrisici.

Cloetta står nu over for udfordringen med at genoprette forbrugertilliden, mens de navigerer i de reguleringsmæssige og sundhedsmæssige aspekter af denne sag.

Anbefalet til dig