Mange har undret sig: Hvorfor er store bededag stadig i din telefonkalender?

Af: Liva Høyberg

|

26/04/2024

Hvordan er det nu med storebededag – er det en fridag eller ej?

Mest læste i dag

Forestil dig, at du her til morgen morgen tager din telefon og ser en kalendernotifikation dukke op. I går sagde din kollega "god weekend", selvom det kun var torsdag. Hun skulle nemlig på en forlænget weekend i Sverige, og nu sår det tvivl: Hvordan er det nu med store bededag – er det en fridag eller ej?

Det skriver Tv2

Selvom store bededag fra i år - 2024 ikke længere er anerkendt som officiel helligdag eller fridag, lever dagen videre i mere end en million kalendere solgt i boghandlere, stormagasiner og kontorforsyninger over hele landet. Mange kunne tænke, at det var en fejl, men sådan står det ikke til.

Kalendere fra teknologigiganterne Apple, Google og Microsoft inkluderer stadig storebededag, selv uden dens officielle status. Ifølge Apple, som har udtalt sig til TV 2 Kosmopol, er deres kalendere designet til at fremhæve mærkedage snarere end egentlige helligdage. Dette gælder også for andre dage som grundlovsdag, der heller ikke er en officiel fridag. Denne praksis forklarer, hvorfor nogle stadig kan blive forvirrede omkring statussen af visse dage, der historisk har været markeret som fridage.

Anbefalet til dig