Ældre kvinder snydt af "Spar Nord-bankmand": Nu kommer politiet med opfordring

05/12/2023

Thea Andersen

Foto: Shutterstock.com
To ældre kvinder er blevet snydt af en mand, der påstod at være fra banken.

Mest læste i dag

To ældre kvinder fra Roskilde blev torsdag og fredag snydt af en falsk bankmand til at udlevere deres dankort under påskud om hacking.

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i deres uddrag af døgnrapporten den 4. december 2023.

Den første kvinde, en 81-årig, blev kontaktet telefonisk torsdag af en person, hun troede var fra banken. Hun blev overbevist om at udlevere både sit dankort og koden. Efterfølgende blev der hævet 16.300 kroner fra kortet, før kvinden dagen efter indså, at hun var blevet snydt og anmeldte det til politiet.

En lignende situation udspillede sig dagen efter med en 88-årig kvinde, der også blev kontaktet af en person, der hævdede at være fra Spar Nord.

På samme måde som den første kvinde, udleverede hun sit kort til en person, som viste sig at være en bedrager. Der blev hævet 20.000 kroner fra kortet, før kvinden blev opmærksom på bedrageriet og indberettede det til myndighederne.

I begge tilfælde beskrives den mistænkte som:

  • En mand mellem 20-25 år

  • Cirka 185 cm høj

  • Hvid i huden og almindelig af bygning

  • Han bar sort tøj, en sort hue og hvide sko

Midt- og Vestsjællands Politi er nu i gang med at efterforske sagerne om bedrageri og opfordrer alle til at være opmærksomme på denne svindelmetode. Især ældre borgere opfordres til at være på vagt, da bedragerne udnytter deres tiltro til banker og myndigheder.

Politiet understreger, at ingen bank vil bede om at få udleveret kort eller koder.

Anbefalet til dig