Rema 1000 tilbagekalder produkter: Kan have fatale konsekvenser

26/03/2022

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Rema 1000 tilbagekalder en række produkter, der solgt i deres forretninger landet over.

Mest læste i dag

En række påskefigurer med LED, der i marts er blevet solgt i Rema 1000-butikker i hele landet, bliver nu tilbagekaldt. Det skriver Sikkerhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Årsagen er, at der på disse figurer er sket en produktionsfejl, der har medført, at der mangler en sikring på batterilåget.

Det kan vise sig at være farligt, da der er en risiko for, at små børn kan få adgang til de knapcellebatterier, der driver figurerne og sidder under dette låg. Børnene kan ende med at få adgang til dem, når de maler på dem eller leger med figurerne.

Foto: Sikkerhedsstyrelsen

Ender det med, at et barn sluger et knapcellebatteri, kan det have fatale konsekvenser for barnet. Derfor har Rema 1000 besluttet at tilbagekalde alle påskefigurer med LED, der er blevet solgt i deres forretninger i denne måned.

Ifølge Sikkerhedsstyrelsen er der tale om flere modeller af deres 'Mal selv påskefigurer med LED - påskeharer og påskeæg', som har de følgende batchnumre:

  • 2022-1901-1
  • 2022-1901-2
  • 2022-8777

I pressemeddelelsen fremgår det, at produkterne er blevet solgt i Rema 1000-butikker i hele landet i løbet af marts måned.

Er du blandt køberne af en eller flere af de figurer, der nu bliver tilbagekaldt, er det vigtigt, at du omgående fjerner dem fra dit barn eller dine børn.

Dernæst skal du sørge for, at de bliver afleveret tilbage til den butik, hvor du har købt dem. Her vil du naturligvis også få pengene tilbage.

Det er Søborggaard, der står for at importere påskefigurerne. Det er også dem, der frivilligt har valgt at tilbagekalde figurerne i samarbejde med Rema 1000.

Anbefalet til dig