Udenrigsministeriet med advarsel: Rejs ikke til dette land

10/05/2022

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Leder du efter en destination til sommerferien, bør rejsen på nuværende tidspunkt ikke gå til Sri Lanka ifølge Udenrigsministeriet.

Mest læste i dag

Udenrigsministeriet har tirsdag udsendt en opdateret rejsevejledning for Sri Lanka. De fraråder nu, at man ikke rejser til alle, såfremt der er tale om en ikke-nødvendig rejse.

"Vi fraråder nu alle ikke-nødvendige rejser til hele landet på grund af en ustabil og uforudsigelig sikkerhedssituation," skriver ministeriet på deres officielle hjemmeside.

I forbindelse med den opdaterede rejsevejledning, har man hos Udenrigsministeriet truffet en beslutning om, at landet nu skal være farvet orange. Det vil sige, at der er så store og alvorlige risici ved at rejse til Sri Lanka, at man bør have en helt særlig grund til at rejse dertil.

Situationen i Sri Lanka er meget alvorlig, hvilket blandt andet har resulteret i, at der er blevet indført undtagelsestilstand i landet.

Ikke nok med det, så oplyser Udenrigsministeriet også, at der kan gælde udgangsforbud på hele eller dele af øen, hvilket man naturligvis også vil være underlagt, såfremt man rejser til landet som turist.

Befinder man sig i landet på nuværende tidspunkt, har Udenrigsministeriet en klar opfordring om, at man sørger for at holde sig på lang afstand af de demonstrationer og voldsomme sammenstød, der foregår flere steder i landet.

Dette er i særdeles gældende, hvis man opholder sig i hovedstande Colombo, da det er her, at en stor del af de voldsomme sammenstød har fundet sted.

"Der er demonstrationer i store dele af landet. Der finder voldelige sammenstød sted i bl.a. Colombo. Hold dig på afstand af demonstrationer," lyder det fra Udenrigsministeriet.

Som følge af flere uger, der har været præget af store demonstrationer i flere dele af landet, meddelte premierminister Mahinda Rajapaksa mandag, at han ville gå af. Demonstrationerne har i høj grad handlet om, at landet mangler alt lige fra diesel til fødevarer.

Demonstrationerne har ført til alvorlige sammenstød, og ifølge Reuters er landets væbnede styrker blevet beordret til at skyde demonstranter, såfremt de ødelægger offentlig ejendom eller truer andres liv.

Udenrigsministeriet skriver desuden, at udrejsemulighederne for nuværende ikke er påvirket, da der regelmæssigt afgår kommercielle fly. Skal du til lufthavnen, kan du benytte din flybillet som dokumentation, lyder det.

Anbefalet til dig