Disse uventede ting er godt for din sundhed

Lige nu læser andre også

Vidste du, at kram kan sænke dit blodtryk?

Mange danskere ved efterhånden godt, hvilke ting, der er gode for vores sundhed. At spise 6 om dagen og dyrke motion har længe været mantraer, som har været opskriften for et sundt liv. Derfor leder mange efter andre tips til, hvordan man kan holde sig sund. Selv om man ikke skulle tro det, kan mange af de gode tips til bedre sundhed findes i rengøringen og i Netflix-komedien. Hvis du også leder efter de tips, så læs med her.

Spil på et instrument

Det giver umiddelbart god mening, at det at spille et instrument kan have en positiv effekt på vores mentale og emotionelle helbred. Det er i virkeligheden en form for fitness for hjernen, da det forbedre vores hukommelse, og musikterapi har vist sig at være gavnligt for patienter med demens. Men vidste du, at der er mange andre sundhedsfordele? Spiller man et instrument kan man se fordele som:

●       Styrke lungerne

●       Forbedre ens høreevne

●       Forstærke ens immunsystem

●       Få bedre kropsholdning og dermed lindre nakke- og rygsmerter

Gør rent i hjemmet

Ud over at det er rart at kunne se på et skinnende gulv, er der faktisk større sundhedsfordele ved at gøre rent i hytten. Ved at gøre huset rent kan man gennemsnitligt brænde 50.000 kalorier om året ifølge et studie fra engelske forskere. Man får også færre allergener, og samtidig udløses endorfiner, når man gør rent, og dermed får du mere energi og glæde. Så et rent hjem er faktisk lig med bedre sundhed.

Se sjove ting

Man skulle ikke tro det, men noget simpelt som at grine kan være en god form for medicin, hvis man vil sænke blodtrykket. Et studie fra University of Maryland viste, at blodkarrene slappede af, når en række frivillige så et 15-minutter langt klip, som fik dem til at grine. Så du kan med god vilje få set den sjove Netflix-serie eller gense dén komedie, der altid får dig at grine. Her er nogle af de film, der helt sikkert vil give dig et smil på læben:

●       Free Guy

●       Zoolander

●       Yes Man

●       21 Jump Street

●       We’re The Millers

Få tid til at putte

Når vi krammer og putter med dem, vi holder af, så udskiller man hormonet oxytocin, som kan afhjælpe stress og faktisk sænke blodtrykket. Oxytocin kan også booste immunsystemet. For når man putter med andre, øges de hormoner som bekæmper infektioner. Derfor er der god grund til at give din hund eller dine børn et ekstra kram.

Hvis du gerne vil være sundere, skal du huske det fysiske nærvær. Men det kræver selvfølgelig nogen at kunne dele det med. Du kan derfor finde din næste partner på Scor, hvor der helt sikkert er andre, som også leder efter en puttepartner. 

 

Anbefalet til dig