Spar penge: Fire pengeslugere i din bolig

Annonce
Foto: Shutterstock
Undrer du dig nogle gange over, hvordan din månedsløn kan forsvinde lige så hurtigt, som den tikkede ind på kontoen? Det kan der være flere årsager til.

Lige nu læser andre også

Indeholder affiliatelinks

Føler du, at dine penge ikke slår til, selvom du virkelig bestræber dig på at holde tøjbugettet lavt og skære ned på cafebesøgene? Hvis ja, så er der håb forude. For der er masser af måder at spare penge i f.eks hjemmet - særligt elregningen kan du reducere. 

Her er fem simple tips, som kan få dine penge til at holde længere:

• Udskift din gamle fryser
Har du haft den samme fryser, så længe du kan huske tilbage? Så er det på høje tid at skifte den ud med en nyere én af slagsen! En gammel fryser bruger snildt 500 kWh årligt, hvilket svarer til hele 1.100 kr., mens nyere frysermodeller kun bruger omkring 250-300 kWh om året. En udskiftning af fryseren vil med andre ord hurtigt kunne tjene sig selv hjem.

Se hvor mange penge du kan spare på din el-regning

• Undgå standby-funktionen
De fleste hjem har flere elektroniske apparater stående på standby, når de altså ikke lige er tændt. Særligt fjernsyn og computere er store strømslugere, så husk at slukke helt for dem, når du er færdig med at bruge dem. 

• Udskift dine glødepærer med LED-lys
Hvis du har glødepærer i hele huset, så kan der være rigtig mange penge at spare ved at skifte dem ud med LED-pærer – helt op til 80 % af det samlede elforbrug kan spares væk ved at gå over til LED-pærer. Hvis du har nogle gamle lamper, som du ikke kan finde LED-pærer til, bør du således helt udskifte lampen.

• Vask med omtanke
Hvis du skal ud at købe ny vaskemaskine, så undersøg om du har mulighed for at placere den tæt på en varmtvandsledning i huset. Hvis det er tilfældet, bør du anskaffe dig en model, som kan indtage varmt vand. På den måde anvender du det meget billigere fjernvarmevand til tøjvask frem for den noget dyrere el-opvarmning af vaskevandet.

Hvor kan du ellers spare penge?

Hjemmet er naturligvis ikke det eneste sted, hvor du kan spare penge. Du har højst sandsynligt et eller andet i dit liv der er forsikret. Det kan være dig selv, det kan være din bolig eller dit køretøj. Forsikringer undersøger vi alt for sjældent, om det er muligt at sprae penge, men det er det faktisk oftest.

Klik her for at se, hvor mange penge du kan spare på dine forsikringer 

Anbefalet til dig