Vinteren kommer - Her sparer du flest penge på skift af vinterdæk

03/11/2021

Valdemar Lind

Foto: Shutterstock
Den første saltbil har været i aktion, og det betyder, at det er ved at være tid til at udskifte sommerdækkene med vinterdæk.

Mest læste i dag

Artiklen indeholder affiliatelinks

Efter nogle forholdsvis milde vintre uden enorme snemængder samt at det ikke er et lovkrav i Danmark, fristes man til at være skeptisk omkring nødvendigheden af vinterdæk.

Men det er altså stadig en god idé at skifte til vinterdæk, da de ikke kun er effektive, når der ligger sne på vejene. Vinterdæk er nemlig mere fleksible og har et bedre vejgreb, som har til formål at reducere risikoen for udskridning i sne, is og slud.

Hvornår bør du skifte til vinterdæk?

Vi har allerede oplevet de første nætter med frostgrader, og i takt med årstidens skifte vil temperaturen falde, og vejene kan i morgentimerne allerede nu være våde, kolde og glatte.

Så det er altså ikke for tidligt at få udskiftet sommerdækkene med vinterdæk - særligt hvis du bruger din bil dagligt.

Som tommelfingerregel bør man overveje at skifte til vinterdæk omkring efterårsferien i uge 42, når graderne sniger sig ned på 5-7 grader eller koldere. Jo længere tid du venter, desto længere ventetid vil der være hos værkstederne.

Bestil dit hjulskifte her

 

 

Hvor finder du den billigste pris på hjulskifte?

Det kan være en jungle at navigere rundt i, når du skal have skiftet dine hjul, og prisen varierer ofte afhængig af den bil, du kører i.

Her kan du med fordel benytte dig af autobutler.dk, som gør hele processen lettere for dig, og tilmed tilbyder hjulskift for kun 199 kr. 

Et hjulskifte hos autobutler inkluderer:

  • Afmontering af eksisterende hjul

  • Visuel kontrol af bremser

  • Montering af dine medbragte hjul

  • Kontrol af dæktryk

  • Efterspænding af hjul

Hos autobutler kan du være sikker på at være i trygge hænder, da de i samarbejde med FDM løbende foretager stikprøvekontrol af arbejdet, de godkendte værksteder udfører. Derudover følger alle værkstederne autobutler samarbejder med FDM’s reparationsaftale, som sikrer en øget gennemsigtighed. Endvidere vil du modtage mekanikerrådgivning samt 3 års garanti på værkstedsarbejde og reservedele.

Bestil dit hjulskifte her

Anbefalet til dig