Kvinde sparer 700 kroner om året på toiletpapir: Her er hendes metode

10/11/2023

Jesper Bengtson

Foto: Shutterstock
Du kan gøre det samme.

Mest læste i dag

Under pandemien var toiletpapir guld, og for nogle er det stadig svært at tro, at man kan få det hver gang, man kommer ned i det lokale supermarked.

Nogle har dog fundet ud af, at der er penge at spare på toiletpapir.

Den miljøbevidste forælder Frith postede for nylig på TikTok med en video, hvor en toiletrulle sad på siden med spørgsmålet "Vil du spare penge?"

Det skriver Mirror.

Mange seere troede naturligvis, at det var en video med en rabatkode til noget toiletpapir, så de blev ret overraskede, da moren derefter fjernede toiletpapiret og erklærede: "Skift til familieklude".

Familieklude er genanvendelige klude, der kan vaskes, efter du har været på toilettet. Moren forklarede i billedteksten til sin video, at hun havde opgivet toiletpapir og i stedet var begyndt at bruge familiekludene:

"Det seneste år, siden vi skiftede, har vi sparet 700 kroner, og det er med min mand og gæster, der stadig bruger papir. Vi har haft en toiletrulleabonnement i de sidste tre år, så jeg kan nemt se, hvor meget mindre vi bruger, og hvor meget vi sparer. Dette vil kun øges, når det mindste toilettræner. Alt, hvad du behøver, er et sæt klude og en vådpose med lynlås (som du kan få for omkring 100 - 150 kroner, og de vil vare i årevis."

Hun tilføjede: "Der er ingen ekstra vask, da vi vasker dem med vores genanvendelige bleer. Hvis du ikke bruger genanvendelige bleer, behøver de kun en hurtig skyllecyklus, og så kan de komme i din almindelige vask. De er bedre til rengøring, hvilket især er nyttigt med børn. Der er heller ingen grund til at være bange for at røre ved dem. Du skal blot åbne lynlåsen, putte dem i maskinen, og lade den gøre resten for dig. Ville du overveje familieklude?"

Nogle mennesker er uenige om fordelene ved at foretage skiftet, og det ser ud til, at eksperter heller ikke er sikre. Healthline sagde om genanvendeligt toiletpapir, at de kan risikere at tilstoppe rørene, de kræver omhyggelig håndtering og vask for at undgå smitteoverførsel (såsom E. coli).

Det kan faktisk vise sig ikke at være miljøvenligt på grund af det vand og den øgede varme, der er nødvendig for rengøring, og de kan fastholde pletter, der gør kludene uønskelige at genbruge.

Anbefalet til dig