Celine Dion åbner op om mange års sygdom: Derfor gik der 17 år

Af: Liva Høyberg

|

11/06/2024

Kendte
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Tirsdag aften offentliggør Celine Dion et interview der kan ses på NBC.

Mest læste i dag

Celine Dion, en af de mest ikoniske stemmer i moderne musikhistorie, har berørt millioner af hjerter verden over med sin kraftfulde vokal og følelsesladede optrædener. Hun står bag mange hits, men er særligt kendt for at synge soundtracket 'My Heart Will Go On' til den Oscar-nominerede film Titanic.

I nyere tid har sangerinden imidlertid åbnet op for offentligheden og fortalt om den svære sygdom, hun kæmper med.

Det skriver B.T

Det har kun været offentligt kendt i to år, at Celine Dion kæmper med den sjældne neurologiske lidelse 'Stiff-Person Syndrome'.

Denne sygdom viser sig ofte som stivhed i muskulaturen og smertefulde muskelspasmer.

For sangerinden kommer det til udtryk ved, at hun nogle gange har svært ved at trække vejret og føler, hun er ved at blive kvalt. Hun fortæller også, at hendes muskler har kramper så voldsomme, at hendes hænder kan blive låst i en bestemt stilling, og at brystkassen kramper så meget, at hun før har brækket et ribben.

Tog mange år at stå frem

Ifølge Celine selv, tog hun sig ikke ordenligt med tid til at undersøge, hvad symptomerne kunne være et tegn på, da de første gang opstod. Der skulle mange forskellige lægebesøg til før de fandt ud af hvilken sygdom hun fejlede, men tager nu medicin for at forsøge at holde sygdommen i skak.

Dette fortæller den canadiske sangerinde i en teaser til et interview, der sendes tirsdag aften (østamerikansk tid) på tv-kanalen NBC. Hun afslører også at hun har haft symptomer på sygdommen i hele 17 år, og at det først var for to år siden, hun stod frem offentligt og fortalte om et liv med den sjældne lidelse.

Det var både svært, men også utrolig nødvendigt for hende, da hendes fans betyder alt for hende, og hun ikke ønskede at skuffe dem. Dette var eftersigende både årsagen til at det tog hende så lang tid at fortælle om sygdommen, og også årsagen til at stå frem.

Celine Dion var yderst bevæget og følelsesladet, da hun ved samme, indrømmede, at det var en kæmpe byrde at skjule sygdommen og spille rask, når hun faktisk følte sig meget syg.

"At lyve var for mig... byrden blev for stor. At lyve for de mennesker, der har gjort det muligt for mig at være, hvor jeg er i dag... Jeg kunne ikke gøre det mere," udtaler hun i den korte teaser.

Du kan se hele interviewet på den amerikanske tv-kanal NBC.

Anbefalet til dig