Dansk sangerinde trækker sig: "Man kan ikke arbejde fra graven"

Af: Liva Høyberg

|

19/06/2024

Kendte
Foto: DR / Sommertogtet
Trist nyt til fans.

Lige nu læser andre også

Barbara Moleko er en markant skikkelse på den danske musikscene, kendt for sin unikke blanding af soul, pop og afrikanske rytmer. Med rødder i både Danmark og Sydafrika tilfører hun en særlig international klang og energi til sin musik. Hun er blandt andet kendt for hits som 'Dum for dig' og 'Gør mig lykkelig'.

Men sangerinden har måttet træffe en svær beslutning for at passe på sig selv.

Det skriver Se og Hør

I et opslag på Instagram meddeler sangerinden Barbara, at hun af hensyn til sit helbred vil trække sig tilbage resten af året.

Hun skriver: "Jeg har over en længere periode været ramt af en akut belastningsreaktion og er blevet diagnosticeret med en lidelse, der hedder PNES, som har invalideret mig fuldstændigt de sidste 4 måneder. Men jeg er i bedring."

Hvad er PNES?

Ifølge Rigshospitalet er PNES anfald, der fremstår meget lig epileptiske anfald, men de adskiller sig ved, at der ikke er en underliggende neurologisk sygdom. Anfaldene medfører ændringer i adfærden og er ofte et fysisk symptom på psykiske problemer.

Selvom Barbara giver udtryk for, at hun er i bedring, føler hun sig ikke klar til at optræde på en scene endnu. I stedet vil hun tage det roligt, skrive god musik og tilpasse tempoet efter, hvad hendes krop og sind har brug for. Hun tilføjer: "Det kommer til at tage tid og rehabilitering, før jeg kan stå på en scene igen. Jeg vil derfor koncentrere mig om at få styr på mine ægte værdier, skrive noget god musik og virkelig passe på min fysiske og psykiske sundhed."

Denne svære men vigtige beslutning kommer i kølvandet på noget en klog kvinde sagde til hende.

Et særligt citat fra en kvinde har fået Barbara til at se anderledes på sig selv og sit helbred, for som hun sagde: "Man kan ikke arbejde fra graven." Disse ord satte alt i perspektiv og understregede vigtigheden af at Barbara måtte passe på sig selv.

Se opslaget nedenfor:

Anbefalet til dig