10 tegn på, at du er i et sundt parforhold

15/07/2023

Henrik Rothenbücher

Shutterstock.com
Kan du nikke genkendende til nogle af tegnene på listen? Så er du sandsynligvis i et sundt parforhold.

Mest læste i dag

Ifølge Dagens.dk er der mange små tegn, som du måske ikke tænker over i hverdagen, men som indikerer at du faktisk er i et sundt parforhold.

Her er et udpluk over de ting, som er en indikation på at par, lever i et sundt parforhold: 

1. Deler badet

I takt med, at forholdet mellem jer bliver mere seriøst, begynder I med stor sandsynlighed at gå i bad sammen. Ikke for at dyrke sex, vel at mærke, men for at blive vasket. I skrubber hinanden på ryggen og kan endda finde på at vaske hinandens hår.

2. Trykker hinandens bumser

Vi ved, I rødmer, når vi nævner det. Men det er alligevel noget vi gør. Det kan være svært selv at nå den irriterende bums på ryggen - så er det jo rart med en partner som kan træde til, endda helt uden at rynke på næsen over det. Det er klart en bonus hvis den anden part bliver lige så glad som dig selv, over at få ram på den.

3. Ser tv-serie sammen

Er der noget hyggeligere end at have en fælles-serie? Nej vel? Det er også en enestående mulighed for at teste loyaliteten - for kan i begge styre ikke at se videre, hvis den anden ikke er hjemme? 

4. Nusser hinanden i søvn

Mænd må indrømme, at de er lige så vilde med at ligge og nusse, som kvinder er. Men kvinderne må indse, at han ikke kan fortsætte med nusseriet hele natten.

Når I falder i søvn under nusseriet er der altid et tidspunkt på natten, hvor manden sniger armene til sig selv eller I vågner samtidig for at ændre stilling til noget mere individuelt. Hvis I ikke nusser før I falder i søvn, men blot lader fødderne røre hinanden fra hver jeres side af sengen, er der stadig tale om et sundt forhold.

Berøringen fortæller, at I elsker hinanden og at nusse - men at nusseriet ikke bliver intens denne aften.

5. Får hinanden til at grine

Det er vigtigt at kunne få sin partner til at grine. Når man forstår hinandens humor, er man på bølgelængde. Uanset, hvad man går igennem, skal den anden kunne få smilet frem, så man ved, at det hele nok skal gå.

 

 

6. Bruger badeværelset sammen

Det sker, når den ene er i bad og den anden skal på toilettet. Mange par er ligeglade og kigger endda på hinanden imens, men de fleste laver den løsning, hvor personen i badet vender ryggen til - men fortsat taler til den på toilettet. 

7. Tager på date

Det er fantastisk, når par dater for en aften. Kvinden tager en lækker kjole på og sætter håret, mens manden barberer sig og knapper en fin skjorte. Når I først har sat jer på restauranten og bestilt mad, kan det  på en første date være en kunst at finde gode emner at tale om - men ikke for jer, der flyder samtale-emnerne helt uproblematisk. Det er desuden et tegn på sundhed i parforholdet, hvis i er glade for at vende de samme emner igen og igen.

8. Klæder om foran hinanden

Uanset om I bor sammen eller ej, kommer der et tidspunkt, hvor I klæder om foran hinanden. Hjælper manden med at finde et par strømper mens han lyner din kjole op. Det er rart med hjælp - også når du er i tvivl, om du ser godt ud.

9. Snakker om alt og intet inden i skal sove

Der er ikke tale om den frække slags samtaler, men om de samtaler man har efter en lang dag når I lægger jer sammen i sengen. Her er der tid og nærhed til at spørge ind til, hvordan I har det og i detaljer snakke dagen igennem, inden I falder i søvn i hinandens arme.

10. Henter fastfood og lader køkkenet få en pause

Det er sundt for forholdet at slippe hverdagens stress og jag. Så er i gode til (indimellem og ikke for ofte) at hente take-out og lade gryderne og panderne få en velfortjent pause - så er det kun sundt. Så har i tid til at være sammen, i stedet for at skulle koncentrere jer om madlavning og oprydning.

 

Anbefalet til dig