Åbn aldrig opvaskemaskinen lige efter den er færdig: Så længe bør du vente

12/02/2024

Jesper Bengtson

Foto: Shutterstock
Lige når opvaskemaskinen er færdig med sin cyklus, bør du ikke pille ved den.

Mest læste i dag

Hvis du er en af dem, der flår opvaskemaskinen op lige så snart, den er færdig, så bør du læse med her.

Der er nemlig en helt særlig årsag til, at man ikke bør åbne opvaskemaskinen med det samme, og nu får du forklaringen på, hvorfor det er smartest at lade lågen være i fred, når maskinen er færdig med at udføre sit arbejde.

Det skriver Tips and Tricks.

Når opvaskemaskinen synger sin afslutningssang, og du straks åbner op for at lufte ud, tror du måske, at det er en genvej til tørre tallerkener.

Men det er altså bedre at lade være. Den hurtige åbning kan nemlig stikke en kæp i hjulet for dine køkkenskabe og bordplade.

Sagen er den, at luften, der blæser ud af maskinen, er lige så varm som en sommerdag i Spanien.

Åbner du lågen med det samme, suser dampen op og spreder sig i køkkenet som en varm tåge. Hvis du bliver ved med det, kan dampen på sigt gøre kål på din bordplade, og det er ikke ligefrem noget drømmescenarie.

Men det stopper ikke her.

Dit service tørrer nemlig også hurtigere, hvis du lader lågen være lukket. Det lyder måske forkert, men varmen i maskinen spiller en afgørende rolle for at få tingene tørre hurtigt.

Det gyldne tidspunkt til at åbne vaskemaskinen er et sted mellem 15 og 30 minutter efter afsluttet program. Hvis du venter for længe, risikerer du at dine tallerkener kommer til at se ud som om, at de kunne trænge til en tur mere.

Anbefalet til dig