En vinekspert har afsløret en fejl, som mange af os begår med vores elskede vin. Mange har nemlig en tendens til at sætte korken i flasken igen, hvis den ikke er tom.
Men netop dette advarer hun mod at gøre. Hvis du plejer at gøre det, så skal du straks stoppe. Heldigvis deler hun også et godt trick, som du i stedet kan bruge til at holde din vin i topform.
TikTok-skaberen, der er kendt som @confidenceuncorked på det sociale medie, er på en mission for at holde dine vinflasker så friske som muligt. Hun påpeger, at når du først har fjernet korken, bliver den resterende vin udsat for ilt.
Hun har skrabet imponerende 121.600 følgere på det sociale medie, hvor hun hovedsageligt taler om vin. I sin seneste virale video fremhævede hun vigtigheden af, hvordan du behandler 'overskydende vin'.
"Det, du skal gøre, er at reducere forholdet mellem ilt og vin. Jeg anbefaler et glas med tætsluttende låg," sagde hun, og fortsatte:
"Hæld blot den resterende vin i et glas med tætsluttende låg eller en anden lufttæt beholder."
Hendes smarte forslag har samlet over 205.000 likes og udløst mere end 2.900 kommentarer. Her er der mange, der har givet udtryk for, at det er et både simpelt og effektivt trick.
"Så smart og alligevel så simpelt," lød det fra en bruger på det sociale medie.
Men det er ikke første gang, vinelskere har fået en vigtig lektion på de sociale medier. Derimod er der faktisk en del viden at hente, hvis man har et ønske om at blive klogere på vin.
Heather Muriello, der er en populær vinentusiast fra New York, oplyste sine mere end 10.000 Instagram-tilhængere om en revolutionerende 20/20-regel, når det kommer til vin.
"Lær denne revolutionerende 20/20-regel i forhold til vin," lød det fra Heather ifølge Mirror.
"Køl dine rødvine i køleskabet 20 minutter før servering for at frigive deres komplekse smagsstoffer, mens du lader hvidvinene stå uden for køleskabet i 20 minutter for at afsløre deres fulde bouquet og lyse syre."
Ifølge Wine Folly adskiller rød- og hvidvin sig ikke kun i farve og druesorter, men også i deres samlede sammensætning.
Dette skyldes deres forskellige produktionsprocesser, hvor rødvine gæres med drueskaller og kerner, mens hvidvine typisk presses uden disse komponenter.