Du kommer hjem med poserne fulde og lægger tingene i køleskabet på rutinen.
Men den måde, du opbevarer dine æg på, kan betyde forskellen på flere ugers holdbarhed – og her er det ét bestemt sted i køleskabet, der gør hele forskellen.
Ifølge fødevareeksperter er det ikke døren, der er det bedste sted til dine æg – tværtimod.
Den populære æggeholder i køleskabsdøren bør du helt ignorere, skriver mediet The Express.
Her svinger temperaturen alt for meget, fordi døren åbnes og lukkes hele tiden.
Det giver bakterier bedre levevilkår og kan få æggene til at fordærve langt hurtigere.
I stedet bør æggene placeres på den midterste hylde i køleskabet, hvor temperaturen er mest stabil.
Ifølge eksperter hos Curry’s er netop dette zone den optimale opbevaringsplads:
"Den bedste placering til æg er i den centrale del af køleskabet – ikke i døren. Det er for at reducere temperaturudsving. Den optimale æggezone er typisk midterhylden, da den opretholder den mest stabile temperatur."
Hvis du følger det råd, kan dine æg faktisk holde sig friske op til 21 dage længere end den officielle holdbarhed.
Det anbefales også, at æggene bliver i den originale emballage, da den beskytter mod lugt og bakterier.
Samtidig bør æggene stilles med den spidse ende nedad for at bevare blommens placering.
Og nej, du skal ikke vaske dem – det fjerner den naturlige beskyttelse og gør dem mere sårbare over for bakterier.