Det her smarte trick holder bananerne friske i op til 14 dage

01/04/2024

Thea Andersen

Mad
Foto: Shutterstock.com
Er du træt af brune bananer? Så bør du læse med her.

Mest læste i dag

Hvis du også elsker bananer, kender du sikkert til frustrationen over, at de hurtigt bliver overmodne og brune. Men vidste du, at årsagen til, at dine bananer ikke holder friske særligt længe, sandsynligvis skyldes, at du opbevarer dem forkert?

Det hævder en ekspert fra Food Storage Moms, der deler et smart trick til, hvordan du kan få dine bananer til at holde sig friske i længere tid.

Ifølge Mirror forklarer eksperten Linda Loosli, at du aldrig bør opbevare dine bananer i en frugtskål sammen med andre frugter såsom æbler og appelsiner, da dette hurtigt kan få al din frugt til at blive dårlig.

Årsagen er, at bananer producerer ethylen gennem deres stængler - og selvom gasarten er nødvendig for at hjælpe frugten med at modne, starter den også modningsprocessen og kan få frugten til at modne hurtigere.

"En fejl, folk ofte begår, er, at de opbevarer deres bananer for tæt på andre frugter i køkkenet. Hvis du køber mange frugter, herunder æbler, appelsiner og pærer, så prøv at holde dem adskilt fra dine bananer," deler Linda Loosli og fortsætter:

"Du tror måske, at det bedste, du kan gøre, når du køber bananer, er at lade dem være i bundtet og tage en ad gangen, når du planlægger at spise bananen eller bruge den i en opskrift. Men det er ikke tilfældet."

Hvad du i stedet bør gøre for at undgå, at bananer fordærves, er at adskille dem og pakke hver stilk ind i et stykke plastfilm. Dette vil forhindre ethylen-gassen i at blive frigivet og kan få dine bananer med at holde sig friske i op til to uger.

"Når de er pakket ind i plastik, indeholder bananerne mere af deres ethylen, hvilket forhindrer modningsprocessen i at ske for hurtigt. Hvis du ikke ønsker, at bananerne skal modne hurtigt [...], er dette et vigtigt trick, der vil forlænge frugtens levetid."

Du kan også opbevare dine bananer i køleskabet for at få dem til at holde længere, men du bør gøre dette, efter at de er blevet gule og begyndt at modne.

"De kolde temperaturer vil forhindre dem i at modne [...], forklarer Linda og tilføjer:

"Hvis de ikke modner, er det svært for dig at bruge bananerne, fordi de vil mangle den søde smag."

Anbefalet til dig