Kendis-kok deler tip: Derfor bør du aldrig presse et hvidløg

Mad
Foto: Shutterstock
Mange gør det - men faktisk er smagen langt bedre, hvis man gør det på en anden måde.

Mest læste i dag

Hvidløg er hos mange fast inventar i køkkenet - og det bruges i et utal af madretter. 

Hvidløget kan dog give en forskellig smagsoplevelse, alt efter hvordan du bruger det - derfor er der et par ting, som er gode at være opmærksomme på.

Der er nemlig meget stor forskel på, om du skærer, river, hakker eller presser hvidløget - og noget af det, bør du faktisk helt holde dig fra.

I den svenske udgave af programmet Masterchef deltog Markiz Tainton tilbage i 2014. I dag har hun tusindvis af følgere på sin Instagram-profil, har udgivet kogebøger og har sit eget madlavningsprogram.

Her deler hun blandt andet tips og tricks til køkkenet og her deler hun også et trick til hvad man bør gøre - og bestemt ikke gøre - med hvidløg.

Hun fortæller, at mange begår den fejl, at de simpelthen river hvidløget på et rivejern - og herefter smider det på stegepanden. Og det bør man altså ifølge Markiz holde sig langt væk fra. 

I stedet bør man tage en kniv og et skærebræt frem, hvorefter man hakker hvidløget fint. Det giver en langt mere udsøgt hvidløgssmag, lyder det fra hende.

"Hak dit hvidløg, for så brænder det ikke så let, og du får en rundere og mildere smag," forklarer hun.

Sådan må du aldrig gøre

Der findes dog også andre måder at gøre det på. 

Du kan eksempelvis knuse hvidløgsfedet med kniven og herefter pille skallen af og hakke det. Eller du kan gøre som de gør i Italien, og skære hvidløget helt tyndt med et barberblad eller en kniv - det er en perfekt metode til grøntsagsretter, hvor hvidløgssmagen ikke skal være dominerende.

Der er især én ting som du for alt i verden ikke må gøre, lyder det fra kokken Niclas Rapp. Du må aldrig presse hvidløget i en hvidløgspresser - selvom det er noget som rigtig mange mennesker benytter sig af.

"Når man anvender en hvidløgspresser frigøres svovlstoffer, som gør at en skarp og bitter smag træder frem. De skjuler desuden de finere aromaer og sødmen," lyder det fra ham.

Så hvis man skal lytte til kokkene, så er det altså med at få lagt hvidløgspresseren og rivejernet på hylden - og i stedet få fundet kniven og skærebrættet frem.

Anbefalet til dig