Stop med at bruge mayonnaise i kartoffelsalat: 1 ingrediens gør den mere cremet og velsmagende

Mad
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Bruger du mayonnaise i din kartoffelsalat? I så fald bør du stoppe med det, og bruge denne ingrediens i stedet.

Lige nu læser andre også

Nu hvor solen er fremme, orker de færreste af os at stå og lave mad over et varmt komfur - og det er derfor det perfekte tidspunkt at lave en utroligt velsmagende kartoffelsalat.

Denne cremede salat mætter godt, men mange undlader at lave den, da opskriften som regel kræver store mængder mayonnaise, som kan få den til at føles for fed og tung.

Men Kathryne Taylor, kok og grundlægger af Cookie and Kate, har afsløret, at man nemt kan lave kartoffelsalat uden mayonnaise og stadig få en fantastisk cremet ret.

"For at lave den bedste kartoffelsalat uden mayo, skal du gemme noget af kogevandet fra kartoflerne, før du hælder det fra," siger hun ifølge Express.

"Blend derefter krydderurterne og olivenolien med det stivelsesholdige kogevand. Du ender med en cremet emulsion, som giver kartoflerne en frisk smag."

Når man koger kartofler, frigives en masse stivelse i vandet, som kan bruges til at skabe en glattere og mere silkeblød dressing. Kartoflerne vil kunne optage mere af dressingen, hvis du bruger det stivelsesholdige vand - og dermed får du stadig en cremet salat, men uden den tunge mayonnaise.

Det er ikke kun et sundere valg, men den naturlige smag af kartofler og salt fremhæver også den samlede smag og skaber en lækker ret, der passer perfekt til aftensmaden eller som tilbehør til næste grillfest.

Sådan gør du kartoffelsalaten endnu mere velsmagende

Ingredienser:

  • 900 g små røde kartofler

  • 2 fed hvidløg

  • 3 stængler bladselleri

  • 20 g bredbladet persille

  • 20 g forårsløg

  • 30 ml citronsaft

  • 60 ml olivenolie

  • 2 spsk. dijonsennep

  • 1 spsk. havsalt

  • 1 tsk. sort peber

Fremgangsmåde:

  1. Forbered ingredienserne. Hak hvidløg, selleri, persille og forårsløg groft og læg dem til side. Vask kartoflerne og skær dem i tykke skiver.

  2. Skær kartoflerne før kogning. Det er meget vigtigt, da det får dem til at koge hurtigere og forhindrer, at de bliver smattede i salaten.

  3. Læg kartoflerne i en stor gryde og tilsæt én spiseskefuld salt. Dæk kartoflerne med vand og bring det i kog ved høj varme.

  4. Når vandet koger, skal du skrue ned til middel-lav varme og lade kartoflerne koge i cirka 5 minutter, indtil de er møre.

  5. Gem ca. 60 ml af kogevandet og hæld derefter kartoflerne i en stor skål.

  6. I en foodprocessor: Kom olivenolie, citronsaft, hvidløg, peber, dijonsennep, 5 g persille og 5 g forårsløg i og blend, til det hele er findelt. Har du ikke en foodprocessor, kan du piske det hele sammen i en skål.

  7. Hæld det gemte kogevand i olieblandingen - og så har du en lækker dressing.

  8. Hæld dressingen over kartoflerne og vend forsigtigt, til de er godt dækket. Lad kartoflerne hvile i 10 minutter, så de kan opsuge noget af blandingen.

Din mundvandsfremkaldende kartoffelsalat er nu klar til servering. Den smager bedst inden for et par timer, men kan holde sig frisk i køleskabet i op til tre dage.

Anbefalet til dig