Afslører: Nu hyldes Sofie Linde

07/3/22 09:59

Sarah Steenfeldt

Foto: Bo Nymann/Photographer Bo Nymann/Ritzau Scanpix
Nu hyldes X Factor-værten.

Vi har i århundreder hyldet inspirerende personer med blomster for at vise kærlighed og anerkendelse. Af Dansk Kvindesamfund hyldes ni fremstående kvindesagsforkæmpere med kæmpe blomsterbuketter fra det bæredygtige blomsterfirma Flowering på kvindernes kampdag.

Sofie Linde har været med til at gøre det legitimt at tale om chikane af kvinder, siden hun med sin modige optræden til Zulu Awards 2020 gjorde opmærksom på problemer med chikane af kvinder på arbejdspladsen. Siden har hun været en nøgleperson i den offentlige debat.

Det skriver Flowering i en pressemeddelelse. 

”Der kan være langt mellem de rosende ord og anerkendelsen, når man som kvinde offentligt ytrer sig om køn og ligestilling. En smukt buket blomster kan selvfølgelig aldrig sidestilles med det at have lige rettigheder og lige muligheder. Dog er det vigtigt at huske i kampen for at skabe et mere ligeværdigt samfund for alle køn at takke og anerkende alle dem, som tager denne kamp. Takket være dem, kan vi alle leve liv, der er mere frie og lige,” siger Helena Gleesborg Hansen forkvinde for Dansk Kvindesamfund.

Sofie Linde er ikke alene

Blandt de andre kvinder, der modtager blomster for deres indsats for ligestilling, er bl.a. Sherin Khankhan, Mia Wagner og Natasha Al-Hariri.

Sherin Khankhan er stifter af Exitcirklen og Danmarks første kvindelige imam. Hun hyldes for sin indsats for ligestilling inden for Islam. Mia Wagner hyldes, fordi hun med Female Founders har bidraget til kvinders muligheder i dansk erhverv. Natasha Al-hariri, Mary Consolata Namagambe, Kefa Abu Ras, Josefine Klougart og Sandie Westh modtager også buketter i anledning af kampdagen for deres vigtige stemmer.

Flowering donerer 12 kroner til Dansk Kvindesamfund for hver eneste buket firmaet sælger i anledning af Kvindernes Kampdag fra den 7. - 9. marts 2022.

Med samarbejdet vil Flowering og Dansk Kvindesamfund gerne opmuntre alle til at hylde de vigtige kvinder i deres liv og sende dem en hyldest i form af blomsterbuketter på kvindernes kampdag. Alle kvinder modtager Flowerings såkaldte miljøbuketter, som er buketter sammensat af miljøcertificerede blomster, danske blomster og håndsorterede overskudsblomster.