Anklager mod de russisk tropper: Holder 600 civile og krigsfanger i torturkamre

09/06/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Putins regime holder ukrainske aktivister, journalister og krigsfanger i "torturkamre", har en embedsmand i Kiev hævdet.

Mest læste i dag

Ifølge The New York Post er omkring 600 ukrainske civile tilbageholdt i og omkring den russisk-besatte by Kherson.

"Ifølge vores oplysninger er der i Kherson-regionen omkring 600 mennesker, der er i kældre, i specielt udstyrede rum, i torturkamre," sagde Tamila Tasheva, Kyivs repræsentant på Krim, på en mediebriefing.

Nyheden kommer, da Putins 'brutale' kamp om nøglebyen Severodonetsk vil afgøre Donbas-regionens skæbne, ifølge den ukrainske præsident Zelensky. Det skriver TheSun.

Den ukrainske præsident har afgivet den afgørende erklæring, da russiske tropper er har fortsat med at bombardere byen i et angreb rettet mod at kontrollere det østlige Ukraine.

"Dette er en meget brutal kamp, ​​meget hård, måske en af ​​de sværeste i hele denne krig. Sievierodonetsk forbliver epicentret for mødet i Donbas ... Det er stort set dér, hvor vores Donbas skæbne bliver afgjort nu," sagde Zelensky i sin daglige briefing.

Ukrainske soldater er onsdag blevet tvunget til udkanten af ​​Sievierodonetsk, men har lovet at kæmpe der så længe som muligt.

I byen Mariupol er arbejdere lige nu ved at fjerne lig fra ruinerne af højhuse i byen. Ifølge en rådgiver for byens borgmester bliver der fundet hundredvis af lig.

Anbefalet til dig