Bliver dine sorte jeans hurtigt grå? Bevar farven med disse to ingredienser

Af: Liva Høyberg

|

23/05/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Er man til sorte jeans, ved man hvor hurtigt de kan miste deres farve og hvor trist et syn det kan være. Der dog visse ting du kan gøre for at bevare farven

Mest læste i dag

Det kan være en ganske trist oplevelse, når du optager, at dine sorte yndlingsjeans begynder at falme. Men det er ikke nødvendigvis løsningen blot at acceptere, at den sorte farve langsomt forsvinder, og at dine jeans nu ser grå og slidte ud.

Sort tøj er nemlig særligt udsat for at miste sin farveintensitet på grund af den anvendte farvetype. Faktorer som varmt vand, skrappe rengøringsmidler og hyppig vask kan sætte skub i denne proces.

Heldigvis findes der effektive metoder til at minimere 'falmningen' og bevare tøjets oprindelige udseende.

Det skriver Mirror

Mary Futher, kendt online som Madame Sweat, er populær for at dele sine rengøringstips og råd om personlig hygiejne på sociale medier.

I en nylig TikTok-video afslørede Mary et enkelt trick, der effektivt forhindrer sort tøj i at falme.

Brug kun to ingredienser

I stedet for at investere i dyre rengøringsprodukter anbefalede TikTokeren at bruge to "naturlige ingredienser", som du sandsynligvis allerede har i dit køkkenskab.

I videoen, som nu er set mere end 865.000 gange, udtaler Mary:

"Brug bare to naturlige ting, som du allerede har i dit køkken. Det kan enten være eddike eller salt".

Hun forklarede yderligere fremgangsmåden:

  1. Tilføj en kvart kop eddike i tromlen sammen med dit vaskemiddel for at fastholde farven. Alternativt kan du bruge salt ved at tilføje en halv kop og drysse det over dit helt sorte vasketøj.

  2. Det er vigtigt at huske på vandtemperaturen. Vask derfor tøjet i koldt vand og vælg hurtigvask på vaskemaskinen.

  3. Lad aldrig sort tøj komme i tørretumbleren. Brug i stedet et tørrestativ, men undgå at stille det udenfor. Lad det tørre på badeværelset eller i vaskerummet.

Hvis du ikke allerede har hvid eddike eller salt i dine køkkenskabe, kan de nemt købes på din ugentlige tur i supermarkedet. Disse er nemlig meget anvendelige ingredienser, der kan bruges til alt fra madlavning til praktiske formål.

Mange blev imponerede over rengøringshacket og var ivrige efter at prøve det selv. En person udtalte endda: "Du har reddet mit liv! Tak for det."

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig