Bus med 13 danskere forulykkede i Thailand: Nu er der godt nyt

12/02/2024

Mie M.B

Foto: Pai Samakkhi Karnkusol Rescue Foundation
De første danskere er nu klar til at kunne rejse hjem

Mest læste i dag

Fire danske turister, der var involveret i en tragisk trafikulykke i Thailand sidste uge, er nu klar til at vende hjem efter at være blevet udskrevet fra hospitalet. Denne nyhed kommer fra Sune Vibits, landechef for Falck Global Assistance, som har arbejdet tæt sammen med SOS International og Gouda Rejseforsikring for at sikre den bedste pleje og planlægning for hjemrejsen af de danske ofre. Alle de forulykkede danskere er heldigvis uden for livsfare. Det skriver Ekstra Bladet.

Ulykken fandt sted, da en gruppe på 13 danskere, alle i alderen 19 til 25 år, rejste i en minibus fra Chiang Mai mod byen Pai. På den bjergrige vej mistede chaufføren af endnu ukendte årsager kontrollen over bussen, som styrtede ned i en kløft, hvilket resulterede i chaufførens død og alvorlige kvæstelser blandt flere af de danske passagerer.

Sune Vibits beskriver koordineringen af hjemrejsen som et komplekst puslespil, især i lyset af det kinesiske nytår, der har resulteret i fuldt bookede flyforbindelser. "Vi vil gerne have dem hjem på den mest skånsomme måde med færrest mulige skift," siger han.

De resterende ni danskere forventes at være klar til hjemrejse inden længe, da yderligere medicinske undersøgelser er i gang for at afgøre, om de kan rejse på normale rutefly eller har brug for medicinsk hjemtransport. Heldigvis er alle nu overflyttet fra intensiv til almindelige sengeafsnit og dermed også erklæret uden for livsfare.

Anbefalet til dig