Chokerende måling: Dette parti har næsten ramt bunden

04/7/22 12:25

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
En helt ny meningsmåling afslører nu, hvilket parti der er på vej frem, og hvilket parti der styrt dykker.

Der er rigeligt at beskæftige sig med i dansk politik for tiden. Minkkommissionen kom i torsdags med sin rapport omkring forløbet med aflivning af mink.

Inger Støjberg har nu også afsonet sin dom på 60 dages fængsel - dog med fodlænke. For 10 dage siden kunne hun på et pressemøde fortælle, at hun havde stiftet partiet Danmarksdemokraterne.

Siden da er det gået stærkt, og partiet har allerede indsamlet de nødvendige vælgererklæringer. I perioden 27. juni  og 3. juli har Voxmeter foretaget en meningsmåling, og den er ganske sød læsning for det nye parti.

I målingen står »øvrige partier« herunder Støjbergs Danmarksdemokraterne til at få 10,1 procent af vælgerne. Danmarksdemokraterne er endnu ikke på stemmesedlen, og har heller ikke et partibogstav.

Den nye måling er den første, hvor de adspurgte i en hel uge har kunne sige, at de ville stemme på Danmarksdemokraterne. I forrige måling ville 3,6 % stemme på »øvrige partier«.

Det kan altså tyde på, at mere end 6 % af vælgerne nu ville stemme på Danmarksdemokraterne.

Dog er det ikke alle, der kan smile lige meget af den seneste måling. Dansk Folkepartis store krise fortsætter. De er i målingen i nærheden af spærregrænsen på to %, omend lige over på 2,2 %.

Til sammenligning stod partiet for en måned siden til omkring fem procent. De 2,2 procent er det laveste Dansk Folkeparti nogensinde er målt til af Voxmeter. 

Foto: Voxmeter

Foto: Voxmeter