Daniel undrer sig efter røveri i Rema 1000: MobilePay kan være en del af svaret

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Rema 1000 har ikke ønsket at kommentere på episoden.

Mest læste i dag

Røverier skaber utvivlsomt voldsomme oplevelser, især når en bevæbnet gerningsmand truer med en pistol for at få fat i kassebeholdningen. 

Senest blev en Rema 1000 butik i Langeskov ramt af en sådan skræmmende episode lørdag aften.

Mens politiet fortsat jagter den ukendte røver, har medarbejderne modtaget velfortjent psykologisk støtte som en hurtig reaktion på det chokerende hændelsesforløb.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Denne begivenhed rejser spørgsmål om, hvordan butikker håndterer kontanter i dagens samfund. 

Ifølge journalist Daniel Poulsens oplysninger følger Rema 1000 stadig den traditionelle tilgang, hvor hver medarbejder ansvarliggøres for en kasse, som tælles op ved vagtens afslutning. 

Mens dette er en almindelig praksis, indebærer det også, at potentielle gerningsmænd kan få adgang til kontanter, især når større sedler ikke bliver sikkert opbevaret i pengeskabe.

Købmanden i Langeskov hævder dog, at butikkens retningslinjer blev fulgt nøje under lørdagens røveri, og røveren slap derfor kun afsted med et beskedent beløb.

Daniel Poulsen peger på, at sikkerheden altid har givet anledning til bekymring, og at han selv husker det fra sin tid i Rema 1000, hvor han startede som ungarbejder for otte år tilbage.

Konceptet SafePay, indført af Coop i 1999, har vist sig som en effektiv måde at minimere risikoen for røverier. 

Dette kontantløse system tillader kunderne at betale med mønter eller sedler i en lukket enhed, som personalet ikke har adgang til. 

Flere supermarkedskæder har også implementeret kontantløse kasser og tager kun imod elektroniske betalingsformer som betalingskort eller MobilePay. Der er endda nogle butikker i udvalgte postnumre, der nægter kontanter efter en vis tid på aftenen.

Det forbliver uvist, om Rema 1000 planlægger at implementere et fuldstændigt kontantløst system, selvom de har oplevet en imponerende vækst i Danmark på kort tid. 

Købmanden i Langeskov, Rune Wilstrup, afviste at kommentere på dette spørgsmål og henviste til Jonas Schrøder, kommunikationschef hos Rema 1000. 

Jonas Schrøder har i et skriftligt svar afvist at kommentere på udfordringen vedrørende kontanter og røveriforsøg.

Anbefalet til dig