Danish Crown slipper for retten efter tragisk dødsulykke: Så meget skal de betale i bøde

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
De har betalt bøden og slipper derfor for retten.

Mest læste i dag

For 10 måneder siden mistede Michal Meyer livet arbejdsulykke hos Danish Crown i Blans.

Tragedien indtraf, da den 44-årige Michal Meyer var i færd med at gøre en maskine ren, da han pludselig blev klemt fast under maskinens 425 kilo tunge låg.

Ifølge JV.dk forsøgte hele fire mand at få Michal Meyer ud af maskinen, som havde et tryk på 800 kilogram.

Derfor var de ude af stand til at løfte låget og Michal fortsatte med at blive klemt.

Tre dage senere blev der slukket for respiratoren på Odense Universitetshospital.

Dén ulykke kunne og burde være undgået, konkluderer både Syd- og Sønderjyllands Politi og Arbejdstilsynet. Og det samme gør den afdødes far, Hans Erik Meyer, som er meget utilfreds med straffens størrelse.

"Det er alt for billigt sluppet for at slå nogen ihjel. I andre lande har man bøder i millionklassen. Det ville være passende at kræve af en virksomhed som Danish Crown, som har en milliardomsætning. Man burde også give fængselsstraf i den type sager," siger Hans Erik Meyer til TV Syd.

Arbejdstilsynet har videre konkluderet, at ulykken udelukkende fandt sted, fordi nogen trykkede på en stopknap 20-25 meter fra maskinen, men ikke så, at Michal var i færd med at rengøre maskinen.

Det kunne kun lade sig gøre, fordi Danish Crown helt tilbage i 2012 havde pillet knappen af maskinen og flyttet den til en væg de godt 20 meter væk. Og stik mod alle anbefalinger stod maskinen med spænding på, så låget i løbet af få sekunder røg ned over Michal Meyer.

Folketingsmedlem Peter Kofod (DF) er enig med Hans Erik Meyer i, at straffe i den slags sager er for små, og at der bør kigges på strafniveauet.

Nu har Danish Crown betalt en bøde på 250.000 kroner for ikke at have styr på sikkerheden i slagteriet.

Slagteriet har valgt at betale bøden, og derfor undgår Danish Crown at komme i retten.

Anbefalet til dig