Danske Bank udsender advarsel til samtlige danskere: Det kan ende i 'døde penge'

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvis du har dine penge kært, bør du spidse ører nu.

Mest læste i dag

Idéen om 'let' tjente penge er meget velkommen hos de fleste danskere, men hvis man vover sig ud i investering, skal man passe på med en særlig ting.

I investeringsverdenen er der mange faldgruber, men en af de mest udbredte fejltagelser er at jagte aktier, der er på vej nedad.

Lars Skovgaard Andersen, der er senior investeringsstrateg hos Danske Bank, understreger vigtigheden af at træffe investeringsbeslutninger baseret på solid research og fremtidigt potentiale snarere end kortsigtede kursbevægelser.

Sådan skriver B.T.

"Du skal ikke købe en aktie bare fordi den er faldet. Du kan godt købe en aktie, der er faldet tilbage, men du skal købe aktien, fordi der er sket noget, der kan vende udviklingen," siger Lars Skovgaard Andersen.

Han advarer mod at investere i aktier, der fortsætter med at falde, da det kan resultere i, hvad han kalder 'døde penge' i investorens portefølje.

Investeringsstrategen påpeger, at nøglen til en succesfuld investering ikke ligger i selskabets tidligere præstationer, men i dets fremtidige potentiale.

Dette råd gælder både for de såkaldte 'Magnificent Seven', de store teknologiaktier, og for alle andre aktier på markedet:

"Ellers er det en faldende kniv, som du prøver at gribe og det kan være farligt. Især hvis der er tale om en faldende aktie i et stigende marked, så er der noget galt, og så skal du passe på", siger han.

Investering kræver forsigtighed og en godt underbygget strategi.

Ved at fokusere på virksomheders potentiale frem for deres fortid eller kortsigtede svingninger i aktiekurser, kan investorer undgå faldgruber og sikre en mere stabil og potentielt profitabel portefølje.

Anbefalet til dig