Danskerne betaler p-afgifter og parkering i ét væk: Stiger igen

Foto: Privat
Foto: Privat
Igen igen stiger beløbet.

Mest læste i dag

Parkeringsafgifter, betalingsparkering og beboerlicenser er noget, der i den grad bringer indtægter til kommunerne og staten.

Faktisk gav disse p-indtægter mere end en milliard kroner til kommunerne sidste år - mere præcist 1.042.861.130. Sådan fremgår det fra FDM’s parkeringsundersøgelse, som de laver hvert år.

Det skriver Ekstra Bladet.

755 millioner kommer fra betalingsparkering samt beboerlicenser, hvilket betyder, at hele 287 millioner kommer fra parkeringsafgifter.

I 2014 begyndte FDM, Danmarks største interesseorganisation for bilister, at følge kommunernes p-indtægter.

Siden 2014 er indtægterne steget med cirka 257 millioner kroner, hvilket svarer til en stigning på mere end 30 procent.

“Kommunernes p-indtægter er kun gået én vej, og det er op. Så det har kun været et spørgsmål om tid, før de ville runde en milliard kroner. Det er rasende mange penge”, udtaler Dennis Lange, chefkonsulent i FDM.

Til trods for de mange penge og den vilde stigning i indtægterne, så er der generelt set ikke blevet investeret tilsvarende i parkeringsfaciliteter.

I den danske hovedstad er der flere kvarterer, hvor der udstedes flere beboerlicenser, end der er p-pladser til rådighed.

Der er også i hovedstaden, at p-indtægterne er størst, og herfra kommer hele 650 millioner af samtlige indtægter i 2022.

Halvdelen af p-afgifternes indtægter hos hver kommune skal afleveres til staten.

Halvdelen af indtægterne fra parkeringsafgifterne skal afleveres til staten.

“FDM så dog gerne, at p-indtægterne generelt blev øremærket til gavn for bilisterne i form af flere og bedre parkeringsfaciliteter og ikke som i dag, hvor de går til alt muligt andet”, siger Dennis Lange.

Anbefalet til dig