Danskerne prioriterer i budgettet: Her sparer vi mest

03/10/22 05:52

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Det er ikke gået nogens næse forbi, at inflationen er tårnhøj. Det får danskerne til at prioritere i budgettet.

Inflationen er tårnhøj, og det har påvirket hele verdensøkonomien. Danskernes penge er simpelthen mindre værd lige nu, da man skal bruge flere penge for at få det samme.

Det har gjort det svært at få pengene til at række til de normale behov, hvorfor folk må prioritere benhårdt.

For hver tredje dansker har de stigende priser påvirket dem så meget, at de må spare på udgifterne i dagligdagen, fx på fødevareindkøb, mens 18 % har reduceret deres udgifter på ting som ferier og oplevelser.

10 % peger på en udskydelse af investeringer i ting som renoveringer eller køb af bil som en direkte konsekvens af den høje inflationen. Flest af alt, 52 %, svarer dog, at de forsøger at reducere varme- og strømforbruget i håb om at spare nogle penge her.

Kun 17 % af danskerne svarer, at de stigende priser ikke har påvirket deres forbrug. Det viser tal i en ny undersøgelse fra Gjensidige.

Og ifølge Henrik Sagild, direktør for Skade i Gjensidige, er det både et tegn på, at den nuværende krise har ramt den enkelte dansker hårdt, men også at der er en bevidsthed blandt folk om, at der formentlig ikke er en løsning på problemet lige om hjørnet. 

”Hvor et reduceret energiforbrug i hjemmet er at betragte som en lavthængende frugt, så er besparelser på ting som udgifter til mad i hverdagen og ellers normale ting som oplevelser i fritiden et tegn på, at det virkelig gør ondt i økonomien hos den enkelte. Og det er samtidig et bevis på den nuværende situations alvor,” siger Henrik Sagild.

Herunder kan du se al data fra undersøgelsen:

Foto: Gjensidige

Foto: Gjensidige