Der kan være mange penge at hente: DBA melder om rekordhøj interesse på dette

12/02/2024

Jesper Bengtson

Sharaf Maksumov / Shutterstock.com
Det hitter som aldrig før.

Mest læste i dag

Af og til sker det, at noget får øget opmærksomhed fra den ene dag til den anden.

Det er ikke længe siden, at interessen for Pokemon-kort pludselig steg markant, hvilket fik folk til at tjekke skufferne for gamle kort, der potentielt kunne være mange penge værd.

En lignende situation udspiller sig i øjeblikket, viser tal fra DBA.

Aldrig før har danskernes gamle, støvede ski i kælderene været varmere end nu, hvorfor du gør klogt i at tjekke, om du har noget gammelt skiudstyr, som alligevel bare står og samler støv.

Dem kan du sikkert få afsat til et pænt beløb nu.

På DBA sætter flere danskere end nogensinde før sig til tasterne for at få fingrene i deres nabos eller dine skibriller, skistøvler og skihjelm.

Og søgningerne er mange flere end samme tid årene tidligere, skriver DBA i en pressemeddelelse.

I januar var der fx 12 procent flere søgninger på 'skistøvler' i forhold til januar forrige år, mens vi søgte hele fire gange mere efter skistøvler i november og december kontra året før.

Danskerne er også mere villige end ellers til at erhverve sig deres ski via brugtmarkedet, for søgningerne på det lange udstyr er steget med mellem 5-16 procent de seneste tre måneder i forhold til samme periode året før.

Ski-udlejningssteder melder udsolgt

"På DBA har vi 25 millioner månedlige besøg, så når et søgeord bliver brugt 25 procent mere end normalt, taler vi om rigtig mange søgninger. Hvis bare en søgning ændrer sig få procenter, kan det være rigtig mange antal søgninger, vi taler om", fortæller Julie Schoen, presseansvarlig hos DBA, der samtidig giver en mulig forklaring på, hvorfor "ski-søgningerne" er så mange i år:

"Vores Genbrugsindeks viser hvert år, at flere og flere danskere handler brugt (80 procent), og det gælder derfor også skiudstyr. Helt konkret har jeg selv lige solgt mine skistøvler, og kvinden, der købte dem, fortalte, at skiudlejningsbiksen ved deres skisted, havde meldt udsolgt, så de var nødt til at købe udstyr frem for plan A, som var at leje. Jeg har hørt om flere andre udlejningssteder, som har lejet alt deres udstyr ud."

Rygskjold deler vandene

Men der er stor forskel på, hvilket skiudstyr far versus mor shopper brugt. Far går først og fremmest ind på DBAs app for at skaffe skihjelm, skibriller, snekæder og kælk, mens den "ski-søgning", der ligger i top blandt kvinderne i år, er 'rygskjold'.

Rygskjolde mener mændene åbenbart ikke, deres børn og dem selv behøver. I hvert fald er ordet ikke at finde blandt mændenes mest anvendte - ikke engang i top 85.

"Uanset hvad, kan vi da ud fra DBAs data konkludere, at ski-sikkerheden er i top, for 'skihjelm' og 'rygskjold' ligger øverst på de to køns søgelister for januar, og det er da godt at se. Men noget kunne tyde på, at mændene er lidt mere flittige til at sørge for skiudstyr end kvinderne", fortæller Julie Schoen.

Søgninger på 'ski' de seneste år

Jan 2024 vs. samme måned året før: + 5 %

Jan 2023 vs. samme måned året før: + 5 %

Jan 2022 vs. samme måned året før: + 473 % (corona)

Søgninger på 'skistøvler' de seneste år

Jan 2024 vs. samme måned året før: + 12 %

Jan 2023 vs. samme måned året før: + 13 %

Jan 2022 vs. samme måned året før: + 500 % (corona)

Søgninger på 'skijakke' de seneste år

Jan 2024 vs. samme måned året før: + 2 %

Jan 2023 vs. samme måned året før: + 5 %

Jan 2022 vs. samme måned året før: + 861 % (corona)

Anbefalet til dig