Desperate Putin beder Tyrkiet om hjælp: Beder Erdogan om at bygge ny dronefabrik i Rusland

Af: Ida Hansson

|

27/07/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Putin bad angiveligt Tyrkiet om at støtte hans indsats i Ukraine ved at bygge en ny dronefabrik i Rusland.

Mest læste i dag

Den tyrkiske præsident Erdogan beskrev invasionen af ​​Ukraine som "uacceptabel" i februar. Men han tilføjede på det tidspunkt, at hans land hverken ville vende ryggen til Ukraine eller Rusland.

Opmærksomheden vil nu blive henledt til Ankara, efter rapporter antydede, at Kreml bad Tyrkiet om at bygge en dronefabrik i Rusland.

"Den tyrkiske præsident Recep Tayyip Erdogan sagde efter sigende, at under et møde for nylig i Teheran med den russiske diktator Vladimir Putin bad ham om en aftale med det tyrkiske forsvarsfirma, rapporterer CNN Turkey," skrev Kyiv Independent

"Baykar er kendt for sine Bayraktar-kampdroner, der effektivt bruges i Ukraine mod det russiske militær. Men Baykars administrerende direktør Haluk Bayraktar sagde tidligere, at hans firma ikke ville sælge dronerne til Rusland," tilføjede de.

Rusland har allerede i de seneste uger modtaget droner fra Iran. Disse kunne ifølge amerikanske embedsmænd tælle i "adskillige hundrede". Moskva fik et yderligere løft, efter rapporter antydede, at Iran også er "klar" til at eksportere militært udstyr og våben. Det skriver Express.

Kreml vil sandsynligvis søge at acceptere enhver støtte, det kan opnå, i betragtning af det hurtige forbrug af ammunition i den igangværende konflikt.

"Der vil komme et tidspunkt, hvor de små fremskridt, Rusland gør, bliver uholdbare i lyset af omkostningerne. "De vil have brug for en betydelig pause for at genskabe kapacitet," sagde en højtstående vestlig embedsmand for nylig til Washington Post.

Hvis Tyrkiet yder Rusland støtte i form af at fremstille nye droner af militær kvalitet, der skal bruges i Ukraine, ville spændingerne i Vesten stige i betragtning af landets position i NATO.

Putins rapporterede anmodning til Tyrkiet forbliver ubekræftet.

Anbefalet til dig