DMI med overraskende melding om vinterferien

12/02/2024

Jesper Bengtson

Foto: Shutterstock
DMI melder ud.

Mest læste i dag

I takt med at Super Bowl-festlighederne er ved at aftage, står danskerne op til en mandag, der ikke ligefrem sætter gang i en fest.

Mens amerikanerne nød varme og solskin, byder starten på vinterferien på grå himmel, regn og stedvis slud eller tøsne.

Det står altså i stor kontrast det det vejr, natteravnene kunne se på skærmen, da Kansas City Chiefs trak det længste strå i overtid.

Det skriver DMI.

Specielt i det nordlige Jylland vil dagens vejr teste vinterudrustningen med en blanding af slud og tøsne, og selv på Sjælland kan nedbøren transformere sig til det kolde hvide.

Det ser dog ud til, at Sydvestdanmark kan forvente en tør eftermiddag, selvom solen forbliver en sjælden gæst.

Temperaturen vil ligge på den kølige side, mellem 0 og 3 grader over det meste af landet, dog med en mildere tendens i sydvest, hvor der kan opleves 7 grader.

Selvom vindforholdene forbliver rolige, og den lagte sne ikke forventes at fyge, opfordres der til, at du er ekstra opmærksom i trafikken.

De positive temperaturer betyder ikke nødvendigvis fri bane på vejene, da den nylagte sne kan skabe glatte forhold. DMI anbefaler at tillægge ekstra tid til rejsen og holde sig opdateret via Trafikinfo.dk.

Mens dagens vejr minder os om, at vinteren stadig holder Danmark i sit greb, bringer udsigten til ugen en strøm af håb om mildere tider. Vejrudsigten peger på temperaturer, der overraskende nok nærmer sig de 10 grader, og skriver, at solen vil kigge frem.

Også de danske vandløb vil mærke effekten af det omskiftelige vejr. Med yderligere nedbør risikerer åer at blive oversvømmet, hvilket kan påvirke lavtliggende områder og steder nær vandløb og søer.

Anbefalet til dig