DMI og TV 2 enige: Her er der stadig chance for hvid jul

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
De fleste danskere skal ikke regne med sne juleaften - undtaget ét sted, hvor de spår 30 procent sandsynlighed.

Mest læste i dag

Den traditionelle drøm om en hvid jul synes at glide os af hænde i år, som meteorologer fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) og TV 2 Vejret meddeler, at chancerne for et landsdækkende snedække er stærkt begrænsede.

Ifølge DMI vil juledag byde på temperaturer mellem tre og ni grader, hvilket kan betyde, at vores håb om en hvid jul bliver spoleret.

Meteorolog Hans Peter Wandler fra DMI udtaler, at selvom lokale områder muligvis får et let snefald, er det overordnede billede langt fra det idylliske vinterlandskab, mange drømmer om.

"Den hvide jul syntes derfor at være langt væk, selvom man lokalt en overgang vil kunne samle sig en våd snebold. Status for om den danske jul blev hvid opgøres i øvrigt om eftermiddagen juleaftensdag," udtaler Wandler til B.T.

TV 2 Vejret har også nedjusteret forhåbningerne om en landsdækkende hvid jul og har indstillet hvidjulsbarometeret til fem procent.

Dog er der en lille glimmer af håb i Nordjylland, hvor sandsynligheden for sne stadig ligger på 30 procent.

Efter stormen Pia har passeret, forventes lillejuleaften at byde på mere roligt vejr. Mens vinden kan blæse først på dagen, forventes den at aftage, og der kan forekomme regn- og sludbyger.

Anbefalet til dig