DMI udvider risikomelding og opfordrer danskerne: Tjek det omgående

Nyheder
Foto: Shutterstock
DMI udvider nu den tidligere udsendte risikomelding.

Mest læste i dag

I de seneste dage har vejret været så godt, at man næsten skulle tro, at det var sommer.

Danskerne fik flere dage i træk sol, blå himmel og temperaturer på op til 25 grader, men i går blev optimismen sat på pause, da DMI udsendte en risikomelding, som ikke ligefrem oser af sommer.

I går meldte vejrtjenesten ud, at kraftig regn var på vej mod Danmark, og den melding ser de ud til at holde fast i.

De har dog udvidet risikomelding, så den nu omfatter en større del af landet.

I bunden af artiklen kan du se et kort over, hvilke områder, der rammes.

Risikomeldingen er gældende fra torsdag klokken 04:00 til torsdag klokken 15:00, og ifølge DMI kan der lokalt falde mellem 30 og 50 mm i varslingsperioden.

"En front med regn og byger, der lokalt kan være kraftige og med torden, er på vej op over landet fra sydvest. Fronten bevæger sig ret langsomt, og samtidig kan regnen i perioder være ret kraftig, så der er risiko for, at der lokalt falder mellem 30 og 50 mm regn fra tidligt torsdag morgen til torsdag aften. Regnen vil være meget ujævnt fordelt", skriver de og fortsætter:

"Vær opmærksom på, at lavtliggende områder som f.eks. kældre, vejbaner, viadukter og områder nær søer, åer og vandløb kan oversvømmes. Store mængder vand påvirker trafikken, og der er risiko for strømafbrydelser."

Til slut kommer DMI med en klar opfordring til danskerne:

"Tjek tagrender, nedløbsrør og afløbsriste nær din bolig. Nedsæt hastigheden, mens du kører for at undgå akvaplaning, og kør ikke ud i vand, hvor du ikke kan vurdere dybden."

Herunder kan du se, hvilke områder, der rammes.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig