Dårligt nyt til kommunens borgere: Nu er det ikke længere gratis

14/09/2023

Nicolai O. Haugsted

Foto: Shutterstock
Den nye aftale er på plads - og det kommer til at gå ud over borgerne.

Mest læste i dag

Berlingske kan bringe en nyhed, der nok ikke ligefrem vil få smil frem hos Københavns Kommunes borgere.

Er du indehaver af en elbil, så skal du vinke farvel til nogle af de økonomiske fordele kommunen tidligere har tilbudt.

Kommunens budgetaftale anno-2024 er nemlig på plads, og det kommer til at ramme de borgere der ønsker en grønnere løsning, når det kommer til transport.

Aftalen inkluderer blandt at såkaldte nul-emissions-køretøjer i betalingsområder skal betale for parkering fra næste år.

Samtidig falder der også en dyrere pris i beboerlicens ned i turbanen. Hvis du skal parkere din elbil i Københavns Kommune, kommer din nuværende årlige licenspris til at stige fra 215 kroner årligt, til 695 kroner årligt.

Men vent, der er mere: fra næste år er det også slut med at kunne parkere elbiler gratis i tidsbegrænse p-zoner i kommunen.

Samtidig kommer Københavns Kommune også til at etablere yderligere 110 nye p-pladser, der vil erstatte de parkeringsplader der er blevet nedlagt i forbindelse med 2023-budgettet.

Forklaringen af de nye og forhøjede priser skyldes ganske simpelt, at der fortsat kommer flere og flere af slagsen.

"Bilparken er ved at blive omstillet til elbiler, og da elbiler fylder lige så meget som andre biler, er vi nu nødt til at kræve betaling" forklarer Beskæftigelses- og integrationsborgmester Jens-Kristian Lütken, og fortsætter.

"Grunden til, at vi gjorde det gratis at parkere elbiler, var, at vi gerne ville have københavnerne til at skifte over til elbiler, og nu kan vi se, at den politik virker".

Anbefalet til dig