Dronerbilleder afslører: Tysk hær træner ukrainske soldater

03/10/22 06:17

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Mystiske droner blev set flyve over en tysk træningslejr, hvor ukrainske soldater bliver klargjort til at kæmpe.

Rusland er kommet under beskydning, efter at mystiske droner dukkede op på himlen over en tysk hærbase, hvor ukrainere blev trænet til at kæmpe.

Omkring tolv droner blev angiveligt set i de sene nattetimer den 30. september og den tidlige morgen den 1. oktober, ifølge Business Insider.

Tysklands forbundsforsvarsministerium bekræftede observationerne, som fandt sted på militært område mellem staterne Bayern og Hessen, hvor ukrainske soldater blev trænet til at bruge pansrede køretøjer, der skulle leveres til den belejrede nation.

Ministeriet oplyste også, at der var en politiaktion i gang nær militærbasen, da dronerne blev opdaget. Det skriver Daily Star.

"Politiet blev straks informeret og begyndte at efterforske. Undersøgelserne fortsætter," sagde en sikkerhedskilde.

Embedsmænd understregede dog, at der ikke var nogen fare for tyske statsborgere på noget tidspunkt. Selvom ingen åbenlyst har peget fingeren mod Kreml, menes det, at Rusland sandsynligvis står bag dronen.

Det er ikke første gang i år, at mystiske droneobservationer har skabt kaos for en nation.

For blot et par dage siden lykkedes det en række droner at infiltrere en sikkerhedszone over en norsk olieplatform, mens der tilbage i januar skete en lignende hændelse nær et svensk atomkraftværk.

"Der er stigende beviser for, at dette var en bevidst handling, og vi er i en meget alvorlig situation. Det er afgørende, at Europa og NATO står sammen nu," lød det fra Norges statsminister Jonas Gahr Støre.

Det er heller ikke den eneste gang i denne uge, at Rusland er blevet beskyldt for at manipulere i Vesten.

Mandag (26. september) blev det opdaget, at Nordstream-gasrørledningen i Østersøen var blevet sprængt i luften og afskåret russisk gas til resten af ​​Europa.

Mens det menes, at Rusland stod bag angrebet, nægtede Kreml på det kraftigste enhver involvering i det, og embedsmænd har ikke overraskende givet Vesten skylden. De er endda gået så langt som til at indkalde til en samling i FN's Sikkerhedsråd for at diskutere sagen, rapporterede Carnegie Endowment for International Peace.