Ekspert: Du kan blive syg af at tørre dit tøj indenfor

04/05/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Hvis du tørrer dit tøj indenfor, så skal du være opmærksom på, at det kan gøre dig syg.

Mest læste i dag

Energipriserne er skudt i vejret, så derfor har mange af os droppet vores tørretumblere til fordel for at lufttørre vores tøj.

Men mens vi venter på, at vejret tillader at vi regelmæssigt kan bruge vores tørresnore, er det eneste tilbageværende alternativ at tørre vores røj indendørs – hvilket desværre har sine egne ulemper.

Luftkvalitetseksperter talte med mediet Hull Live, om farerne ved at have fugtigt tøj indendørs, da fugten fra vasketøjet kan give skimmelsvamp i dit hjem, hvilket både er farligt for dit helbred og det kan være dyrt at reparere skaderne på vægge, lofter og vindueskarme.

I bygninger skyldes skimmelsvamp normalt manglende ventilation og øget luftfugtighed, og det giver liv til svampesporer, der svæver naturligt i både indendørs og udendørs luft. Det skriver Mirror.

Selvom svampesporer normalt ikke er et problem for de fleste voksne, kan de være farlige for børn og babyer at indånde, såvel som personer med luftvejsproblemer eller svagt immunsystem.

Men når disse sporer sætter sig på overflader og bliver til mug, kan det forårsage allergi, kronisk forkølelse, hudirritation og forværre astma og eksem.

Den bedste måde at tackle skimmelsvamp i hjemmet på er at bekæmpe de fugtige forhold, som du kan finde i særligt problemområder som badeværelset – og det hjælper ikke situationen at tørre dit tøj indendørs.

Ejendomschefen Jenny Turner advarede om, at når der tørres vådt tøj i huset, fordamper fugten fra det rene vasketøj og sætter sig på lofter og vægge, hvilket gør eksisterende skimmelsvampproblemer værre.

"For at minimere risikoen for at udvikle skimmelsvamp, når du tørrer vådt tøj derhjemme, skal du altid have et vindue åbent i rummet, så overskydende fugt i luften kan slippe ud," siger Jenne Turner og fortsætter:

"Da skimmelsvamp og meldug hurtigt kan opbygge sig på vægge og lofter, er en yderligere måde at forhindre, at dette sker, når man springer tørretumbleren over, at vælge en affugter. En boligaffugter i gennemsnitsstørrelse kan effe ktivt fjerne fugten fra luften i dit hjem og opsamle op til 7 liter vand i løbet af en dag i et fugtigt miljø."

Foto: Shutterstock

Elektriske affugtere virker ved at suge luften ind, trække overskydende fugt ud i en vandtank, og derefter slippe luften ud i atmosfæren igen.

 

Anbefalet til dig