Ekspert i etik og moral: Så længe kan du tillade dig at reservere liggestole

12/08/2022

Naja Radik

Foto: Shutterstock
Kampen om hotellets liggestole har fundet sted i årevis.

Mest læste i dag

Hver sommer dukker der optagelser op af gæster, der kæmper om, hvem der kan lægge håndklædet ned tidligst om morgenen, for at reservere det bedste sted ved poolen for dagen. 

Der er dog nogle uskrevne sociale regler om, hvorvidt du kan reservere en solseng eller ej. 

Ekspert i etik og moral William Hanson afslører til The Sun, hvor længe du skal vente, før det er okay at fjerne en persons håndklæde fra en liggestol. 

Han fortalte: 

“At reservere liggestole med et håndklæde i mere end 30 minutter er et stor nej, ud over den afdragsfrie periode er det først til mølle.” 

Der er dog nogle forbehold for den 30 minutters afdragsfrie periode. 

For eksempel, hvis nogen faktisk bruger poolen, er liggestolen stadig deres. 

En feriegæst forsøgte for nylig at udskamme de som reserverer liggestole, ved at filme dem lægge deres håndklæder på et hotel, som det første om morgenen. 

Optagelserne viste, hvordan næsten alle liggestolene på hotellet var blevet dækket af et håndklæder, fordi de ivrige solbadere skulle markere deres territorium. 

Videoen, der blev delt på TikTok af brugeren Daxi, udløste debat om, hvilke nationer der er de værste lovovertrædere, når det kommer til liggestole-reservering. 

En tysker skrev: 

“Jeg er tysker og bor i Storbritannien. På min sidste ferie til Grækenland var det englænderne, der var de værste, de lagde håndklæderne før klokken var 6.”

Nogle hoteller har deres egne måder, at håndtere det på, som at smide håndklæderne væk fra liggestolene, hvis ingen benytter dem i en vis tid. 

Andre har tvunget turister til, at forudbestille liggestolene, for at forhindre folk i, at reservere dem med håndklæder, på trods af at de ikke ønsker at bruge dem før senere på dagen.

Det er også altid værd, at kontrollere, om hotellet har sin egen individuelle politik for reservation af liggestole.

Anbefalet til dig