Elon Musk med vild udmelding om krigen i Ukraine

Foto: Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock.com
Elon Musk, der ejer Tesla og SpaceX, er kommet med en vild udmelding om krigen i Ukraine.

Mest læste i dag

Hvis det står til Elon Musk, så skal USA stoppe med at sende penge til Ukraine, der blev invaderet af Rusland for snart to år siden. Årsagen til dette er meget simpel. Han mener ikke, at der er nogen chance for, at den russiske præsident Vladimir Putin kommer til at tabe krigen.

Sådan lød det fra den amerikanske rigmand i en samtale med den republikanske senator Ron Johnson på det sociale medie X. Det skriver B.T., der også skriver, at samtalen blandt andet handlede om dødsfaldene på ukrainsk side.

I denne forbindelse udtalte Elon Musk, at der hver dag er folk, der dør. I samme ombæring forklarede han, at de mange dødsfald 'bør have et formål'. Det mener han ikke, at de har på nuværende tidspunkt.

"Som du siger, så er der ingen chance for, at Putin taber krigen. Hvis han bakker ud, bliver han slået ihjel," lød det også fra Tesla-ejeren.

Denne udtalelse er kommet kun en dag efter, at senatet i USA lagde op til at vedtage en stor hjælpepakke til blandt andet Ukraine. I alt vil denne hjælpepakke betyde, at der sendes hele milliarder dollar til Ukraine, Israel og Taiwan. Det svarer til næsten 700 milliarder kroner.

På nuværende tidspunkt er der dog tvivl om, hvorvidt den ender med at blive vedtaget i Repræsentanternes Hus. Blandt andet går senator Ron Johnson ikke ind for, at der skal sendes flere penge til Ukraine. Desuden har han også erklæret sig enig i Elon Musks udtalelse.

"Vi bliver alle nødt til at forstå, at Vladimir Putin ikke komme til at tabe den her krig," sagde han ifølge The Independent.

Han pegede også på, at Ukraine ikke har det fornødne mandskab til for alvor at kunne tage kampen op mod Rusland. På grund af stor mangel på soldater, har de ukrainske soldater på nuværende tidspunkt en gennemsnitsalder på 43 år.

Siden krigen startede i februar 2022, har Ukraine modtaget milliarder af kroner fra NATO-landene, herunder Danmark. Men ifølge præsident Volodymyr Zelenskyj er det ikke nok, hvorfor han mener, at de vestlige lande bør sende endnu flere penge.

Anbefalet til dig