Flere danskere går i fælden hvert år: Sådan undgår du en bøde i lufthavnen

Foto: Pressefoto/Københavns Lufthavn/Michael Kidmose
Foto: Pressefoto/Københavns Lufthavn/Michael Kidmose
Nu bliver danskerne advaret.

Mest læste i dag

Det er alment kendt, at der skal betales told og moms, når danskerne køber varer hjem fra lande udenfor EU.

Men skal man krydse landegrænser, er der forskellige regler, alt afhængigt af, om man rejser med tog, fly, bil eller andet.

Derfor er det vigtigt at have styr på, hvor de forskellige grænser går, da det kan koste dyrt at begå en overtrædelse.

Flere danskere opererer efter ‘går den, så går den’-princippet, hvilket betyder, at de ikke anmelder deres indkøb fra udlandet i lufthavnen for eksempel - men det kan altså koste knaster.

Sådan skriver Avisen.dk.

“Straffen for at tage for meget eller for dyre ting med hjem er imidlertid temmelig høj, og samarbejdet mellem myndighederne på tværs af landegrænser er bedre, end de fleste tror. Så det, der er sparet, er bestemt ikke tjent, hvis der kommer en efterregning og bøde fra Toldstyrelsen”, udtaler chefkonsulent hos BDO Henning Boye Hansen.

Bøder

Hvis du rejser uden for EU via enten fly eller skib, så er det tilladt at bringe varer med hjem for en værdi af 3.250 kroner. Vender du derimod hjem via tog, bus eller bil, så må du medbringe varer for 2.250.

“Når det gælder smykker, ure, tasker og mærketøj, overstiger du hurtigt beløbsgrænsen for, hvornår der skal betales told og moms. Det er dog ikke kun dyre varer, du skal være opmærksom på, da det er den samlede værdi, som Toldstyrelsen kigger på”, udtaler Neel Rosenberg, afdelingsdirektør for Kommunikation i Spar Nord.

Hvis du derimod har handlet stort ind i et andet EU-land, som mange danskere for eksempel gør, når de handler ind ved grænsen, så skal der hverken betales told eller moms uanset mængden. De købte varer skal dog være til eget forbrug.

Anbefalet til dig