Ingen lov siger, at du ikke må gøre dette i trafikken: Kan give en straf alligevel

Foto: Google Street View
Foto: Google Street View
Mange danskere er skyldige i dette.

Mest læste i dag

Mens danskerne godt ved, at man ikke må køre for hurtigt eller med mobilen i hånden, så er der flere gråzoner, som mange danskere ikke kender til.

Der er nemlig en lang række ting, der kan medføre en straf, selvom det er noget, der ikke er en direkte lovgivning i mod.

Det skriver TV 2 Øst.

“Jeg kan nævne mange eksempler, vi har set i det daglige. Men det handler om at spise, drikke, stille på radioen vende hovedet, tale med andre, skælde ud på børnene på bagsædet. Listen er næsten uendelig. Men hvis en af alle de her ting er årsag til uheld kan medføre straf. Men der er ikke direkte lovgivning imod det”, udtaler Erik Mather, der er leder af færdselsafdelingen hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Ting du ikke må

Det er som bekendt ikke direkte ulovligt at vende sig om for at kigge til ungerne på bagsædet, men såfremt det er årsagen til, at man er involveret i et uheld, så kan man havne i fedtefadet.

Der er nemlig en paragraf i færdselsloven der omhandler, at man skal være agtpågivende og være hensynsfuld over for andre trafikanter, som man kan blive taget for.

Det samme gælder isspisning. Spilder du et stykke chokolade ned på dine sarte bukser, som fører til panik, som fører til et uheld - så kan du blive straffet.

Ting du gerne må

Erik Mather forklarer, at det er meget vigtigt, at føreren har øjnene rettet mod trafikken.

Han tilføjer hertil, at det ikke afholder vedkommende fra at tale med nogen på bagsædet eller passagersædet - bare fokus er, hvor det skal være.

Kort sagt handler det om at køre bil, når du kører bil. Alt der kan tage opmærksomhed fra trafikken er nok værd at overveje en ekstra gang, inden du begiver dig i kast med en is eller lignende.

Anbefalet til dig