Kæmpe brøler af Københavns Kommune

19/05/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Københavns Kommune fik i den grad jokke i spinaten.

Mest læste i dag

En menneskelig fejl hos kommunens leverandør, KMD, har gjort, at 171.143 københavnere har modtaget et forkert brev i deres e-Boks.

Formålet med brevet var at invitere københavnerne til at melde sig som valgtilforordnede ved Folkeafstemningen den 1. juni.

Men under emnefeltet ”Bliv frivillig ved Folkeafstemning 1. juni” indeholdt brevet i stedet en invitation til gravide københavnere om deltagelse i et forskningsprojekt. Det skyldes, at leverandøren vedhæftede et forkert brev.

Mangler hænder til Folkeafstemning – gravide eller ej

Aravni Jakobsen, der har ansvaret for at afvikle folkeafstemningen i Københavns Kommune, er ærgerlig over fejlen, som nu er blevet rettet:

”Vi har allerede modtaget henvendelser fra borgere, som har gjort os opmærksomme på fejlen. Der er tale om en menneskelig fejl hos KMD, som er kommunens leverandør. Det er selvfølgelig ærgerligt og derfor har vi rettet fejlen, så vi kan sende det rigtige brev ud til københavnerne i stedet”, siger hun og uddyber:

”Vi håber dog, at modtagerne af brevet vil tage fejlen med et smil og i stedet melde sig som valgtilforordnede og give en dag til demokratiet. Vi har brug for hænder til folkeafstemningen – gravid eller ej” afslutter Aravni Jakobsen.

Københavns Kommune mangler cirka 700 valgtilforordnede, der kan hjælpe med at afvikle folkeafstemningen på Københavns 53 valgsteder. Det oplyser Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen i en pressemeddelelse.

Som tilforordnet møder man kl. 7.00 på valgstedet og er med indtil optællingen er forbi. Det er ikke muligt kun at deltage noget af dagen. Tilforordnede får 1.320 kroner i diæt som tilforordnet. 

Anbefalet til dig