Medie: Enhedslisten freder Mette Frederiksen

30/06/2022

Thea Andersen

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Nu taler partierne.

Mest læste i dag

Klokken 11.00 blev minkkommissionens rapport udgivet, og det er blevet vurderet, at statsminister Mette Frederiksen under pressemødet den 4. november 2020 'objektivt set var groft vildledende'

Nu taler partierne efter deres størrelse i Folketinget.

Af den grund var det Socialdemokratiet, der havde det første ord. Og de mener, at 'det er en alvorlig sag, der rejses en meget alvorlig kritik af regeringen'. Det udtaler Rasmus Stoklund, som er politisk ordfører for Socialdemokratiet.

Sophie Løhde fra Venstre sagde, at: "Det var hamrende ulovligt."

"Jeg synes, det er at gøre grin med danskerne, hvis det her kun skal ende ud i kun en næse, fordi de røde drømmer om at komme i Mette Frederiksens regering," fortsatte hun.

Stod det til Morten Messerschmidt, formand for DF, og Nye Borgerlige skal der iværksættes en advokatundersøgelse.

Det skriver TV 2.

Mens Venstre, DF og Nye Borgerlige er helt klare i spyttet omkring, at det skal have konsekvenser, har flere af de andre partier, herunder SF, R og Radikale Venstre, ikke ønsket at kommentere yderligere på det.

Enhedslisten med klar konklusion

Enhedslistens Peder Hvelplund freder statsminister Mette Frederiksen, sådan lyder det fra TV 2.

Han mener nemlig ikke, at det er nødvendigt at 'sætte uvildige advokater til at vurdere, om der er grundlag for en rigsretssag' mod statsministeren eller andre ministre for den sags skyld.

"Der er ikke tale om forsæt. Derfor er det også en rimeligt klar konklusion fra vores side, at der ikke er grund til at drage en umiddelbar konsekvens over for statsministeren," siger Peter Hvelplund og tilføjer:

"Der er ikke er grundlag for at rejse en rigsretssag."

Ifølge Enhedslisten skal det ende ud i kun en næse, og det er Mogens Jensens, der allerede har trukket sig.

Anbefalet til dig