Medie: Kim Jong-un er død

Kim Jong-un død
Foto: Shutterstock
Det rygtes i dag, at den nordkoreanske leder Kim Jung-un er død.

Mest læste i dag

Rygterne svirrer om, at Nordkoreas leder/diktator Kim Jong-un er død, eller er på sit dødsleje uden noget håb om forbedring af sin tilstand.

Det skriver TMZ.

Rygtes fra pålidelig kilde

Der har været forlydender om, at Kina har sendt et hold af læger afsted til Nordkorea, for at undersøge og rådgive om Kim Jong-uns tilstand. Nyhederne kommer en vicedirektør til en af Hong Kongs nyhedskanaler, som er niece til den kinesiske udenrigsminister. Det har dog ikke været muligt at få bekræftet hans død fra andre kilder.

Kvinden lagde nyheden på den sociale medie-app, der hedder Weibo. Hun har næsten 15 millioner følgere. I opslaget skriver hun, at hun fra en meget pålidelig kilde har hørt, at Kim Jung-un er død. Et japansk nyhedsmagasin skriver, at han er i en tilstand, hvor man ikke kan komme i kontakt med ham, efter en hjerteoperation er gået galt.

Bladet citerer en kinesisk læge, der har indblik i situationen. Han siger at Kim tog sig til brystet allerede tidligt i april og var faldet om, mens han var på besøg i Kina. Han havde brug for en operation, men det var åbenbart ikke gjort hurtigt nok eller også har kirurgen fejlet. Nogle rapporter beskriver, at kirurgen havde rystende hænder.

Dukker ikke op i offentligheden

Der er en del rygter, som svirrer omkring Nordkoreas leders situation. Han har ikke vist sig i offentligheden i flere uger. For omkring en uge siden rapporterede CNN, at Kim var i stor fare efter en operation.

Præsident Trump har lagt låg på rygterne og afvist at udtale sig. Det ser ud til, at Kim Jong-uns søster Kim Yo-jong måske er i gang med at forberede sig til at overtage rollen som leder. Der har været rapporter om, at hun for nyligt blev forfremmet til en rolle med stor indflydelse og magt.

En anden pointe, som peger i retning af, at Kim Jong-un ikke har det godt, er, at der lørdag er et stort militært jubilæum, hvor Nordkorea fejrer oprettelsen af den koreanske folkelige hær i 1932. Normalt er det en begivenhed, der bliver talt en del om i medierne og der bliver holdt en parade som Kim normalt vil dukke op til. Det er der dog ikke optræk til og det mener internationale rapporter er et tegn på, at lederen er døende.

 

Anbefalet til dig