Mette Frederiksen efter skyderi: "Grusomt"

04/07/2022

Thea Andersen

Foto: Henning Hjorth/Ritzau Scanpix
Statsministeren sender sin dybeste medfølelse til de danskere, der påvirket af skyderiet i Fields.

Mest læste i dag

Statsminister Mette Frederiksen (S) kalder skyderiet i Fields søndag for et "grusomt angreb". Det fremgår af en udtalelse fra Statsministeriet.

"Danmark er søndag aften blevet ramt af et grusomt angreb. Flere er dræbt. Endnu flere sårede. Uskyldige familier på indkøb eller ude at spise. Børn, unge og voksne.

Jeg sender min dybeste medfølelse til de, der har mistet deres kære. De sårede og pårørende. Og til alle de danskere, der har været tæt på de uhyggelige begivenheder," udtaler Mette Frederiksen.

Samtidigt opfordrer hun danskerne til at stå sammen og ikke mindst følge den løbende kommunikation og anvisninger fra myndighederne.

"Vi er alle brutalt blevet revet ud af den lyse sommer, som vi netop havde taget hul på. Det er ubegribeligt. Hjerteskærende. Meningsløst.

Vores smukke og normalt så trygge hovedstad blev på et splitsekund forandret," fortsætter hun.

Tre personer er blevet dræbt, og tre er i kritisk tilstand efter skyderiet. Politiet arbejder nu ud fra formodning om, at gerningsmand var alene.

Det skriver Københavns Politi.

"Vores foreløbige efterforskning peger fortsat på, at gerningsmanden handlede på egen hånd. Vi er i gang med en massiv og meget omfattende efterforskning, som vil fortsætte natten igennem og de kommende dage," siger chefpolitiinspektør Søren Thomassen. 

Ifølge chefdirektøren vil der blive afholdt en ny presssebiefing klokken 08.00 i dag.

Anbefalet til dig