Mette Frederiksen frikender sig selv

01/07/2022

Thea Andersen

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
På det igangværende pressemøde har statsministeren netop frikendt sig selv.

Mest læste i dag

Statsminister Mette Frederiksen (S) holder netop pressemøde om den skarpe kritik, hun og Statsministeriet får i den længe ventede beretning fra minkkommissionen.

Mette Frederiksen lægger ud med at tale om den over 1600-sider lange beretning. Hun beklager, men frikender samtidigt sig selv et hundrede procent. Det skriver Dagens.dk.

"Jeg vil også her indledningsvist fremhæve, at kommissionen bekræfter det, jeg selv har sagt siden november siden 2020," sagde statsministeren.

Efter sigende havde hun ikke til hensigt at sige noget, der ikke var korrekt.

Derefter gav statsministeren ordet videre til sundhedsministeren, Magnus Heunicke, der skruede tiden tilbage til november 2020. Her oplyste sundhedsministeren om, hvad der egentlig skete i dagene op til beslutningen om at aflive mink i Danmark blev taget.

Kan ende med en rigsret

Selvom statsminister Mette Frederiksen netop har frikendt sig selv, så kan det stadig ende med en rigsret. Enhedslisten og SF har ligeledes fredet statsministeren, men det har endnu ikke været tilfældet for Radikale Venstre.

For de borgerlige partier står det klart, at der skal laves en advokatundersøgelse af statsministeren, og derfor kommer det hele ned til Radikale Venstre.

Hvis de ikke ønsker at frede statsministeren på nuværende tidspunkt, så vil det sandsynligvis ende med en advokatundersøgelse.

Anbefalet til dig