Mette Frederiksen reagerer på chokerende afsløringer i TV 2-dokumentar

Nyheder
Foto: Shutterstock
Nu reagerer statsministeren på den meget omtalte TV 2-dokumentar.

Lige nu læser andre også

I går, tirsdag, kom TV 2 ud med dokumentarserien 'Den sorte svane'.

Selvom Mette Frederiksen endnu ikke har set serien, så kalder hun scenerne, samt det de afslører for "meget voldsomt".

Det gør hun over for TV 2.

"Det, jeg har kunnet følge med i det offentlige rum er meget, meget, grænseoverskridende, og det er meget, meget voldsomt, det der kommer frem," udtaler statsministeren til TV 2.

Dokumentaren afslører, hvordan advokater og erhvervsfolk hjælper rockere og bandemedlemmer med at begå kriminalitet eller sågar indvilliger i at se igennem fingre med svindel.

Tirsdag meddelte SF så, at de ville indkalde justitsminister Peter Hummelgaard og erhvervsminister Morten Bødskov til samråd ovenpå dokumentar-serien.

Og det er ikke kun hos SF, der er forargelse at spore.

"Over- og underverdenen har fundet sammen om massiv kriminalitet: Blandt andet svindel, faktureringskarruseller og systematisk ulovlig bortskaffelse af forurenet jord. Jeg er chokeret og vred over afstumpetheden," kommer det blandt andet fra Samira Nawa, der er folketingsmedlem for Radikale Venstre, i et opslag på X.

Allerede inden dokumentaren blev udgivet, var der kontrovers omkring indholdet.

Hovedpersonen i dokumentaren, der går undercover for at afsløre de kriminelles arbejde med blandt andet falske fakturaer, forsøgte nemlig op til udgivelsen at få stoppet dokumentaren, da hun ikke længere ønskede at medvirke.

Anbefalet til dig