Myndighederne udsender advarsel: Pas på!

14/06/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Nu kommer myndighederne med en vigtig meddelelse til alle.

Mest læste i dag

De fleste af os har bemærket, at det er er varmt udenfor, og ydermere er det utrolig tørt. Det er ellers fristende at tænde op for en engangsgrill og hygge med vennerne, men man skal være yderst påpasselig.

Naturen er nemlig knastør, så derfor skal man passe meget på. Det oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Maj måned var faktisk den tørreste i 15 år, og der er ingen eller meget lidt nedbør på vej de kommende uger.

Rigspolitiet oplyser, at der har været væsentlig flere udkald til naturbrande i maj måned i år i de fleste dage sammenlignet med de tre forgående år. 

Derfor skal man være ekstraordinært varsom med afbrænding, ukrudtsbrændere og cigaretskodder, der til sammen formodes at være årsag til ca. 70 % af naturbrandene i maj måned.

"Vi har allerede et betydeligt vandunderskud i jordlagene svarende til halvdelen af den mængde nedbør, som vi normalt får i løbet af en hel juni måned – og med knastørre vejrprognoser foran os minder udviklingen om den tørkeramte sommer i 2018, der bød på rekordmange naturbrande," siger Knud-Jakob Simosen, beredskabschef i DMI.

Brandvæsenets registreringer viser, at det oftest er uhensigtsmæssig adfærd, der er medvirkende til, at der opstår naturbrande. Derfor kan det også være en god idé at overveje helt at undlade at bruge åben ild.

"Vi har desværre set flere tilfælde af brande, der er startet af ukrudtsbrændere. For det går lynhurtigt, når ilden får fat i det tørre græs. Det kan i værste fald medføre, at ens uforsigtighed også ender med en bøde for overtrædelse af beredskabslovgivningen," siger Jakob Kristensen fra Rigspolitiet.

Foto: Rigspolitiet

Anbefalet til dig