Nu melder landstræneren ud om Jonas Vingegaards Tour de France og OL chancer

17/04/2024

Lucas Andreas

Foto: Shutterstock
Jonas Vingegaard blev tirsdag udskrevet fra hospitalet.

Mest læste i dag

Efter en brutal ulykke under Baskerlandet Rundt, hvor Jonas Vingegaard pådrog sig alvorlige skader, herunder en punkteret lunge og brækkede ribben, er den danske cykelstjerne Tirsdag blevet udskrevet fra hospitalet.

Vingegaards skader kunne have været en nedslående nyhed for hans fans, men situationen tegner ikke udelukkende negativ. Med sin velkendte resilience og de tidligere triumfer i Tour de France i 2022 og 2023, er håbet ikke ude for den kommende sæsons store løb.

Landstræner Anders Lund udtrykker over for B.T. en forsigtig optimisme omkring Vingegaards tilstand og fremtid. "Det var et voldsomt styrt, men det at Jonas hurtigt var i gang med let træning, selv efter sådanne skader, viser hans utrolige styrke og dedikation," bemærker Lund.

Vingegaards vej til fuld restitution er dog fyldt med usikkerheder. Den dobbelte Tour-vinder skal være i topform, hvis han vil konkurrere den 29. juni, hvilket kun er 2,5 måned væk. Landstræneren røber, at der endnu er mange ubekendte faktorer, som kan påvirke Vingegaards evne til at deltage i et forsøg på at sætte realistiske forventninger til sin stjernerytters chancer.

Ved siden af Tour de France har Vingegaard også udtrykt et ønske om at repræsentere Danmark ved de olympiske lege i Paris senere på sommeren, hvilket yderligere presser på hans tidsplan og fysiske formåen. Med Tour de France som hans primære fokus, er det en balancegang mellem ambition og helbred, en udfordring som Lund anerkender: "Der er ingen tvivl om, at fokus på Touren koster for Jonas, men lige nu er situationen jo uvis. Vi aner ikke, om han kommer til at køre Touren.«"

Selvom fremtiden er usikker, og der klart er bekymringer omkring sikkerheden i cykelsporten efter flere højprofil styrt, forbliver Vingegaard en central figur i den igangværende debat om sportens natur og sikkerhedsstandarder. Det bliver interessant at følge, hvordan denne sæson vil udfolde sig for Vingegaard - men sikkert er det, at hele cykelverdenen holder vejret i spænding på Vingegaards rejse tilbage til topformen.

Anbefalet til dig