Nu skruer Danmark ned for varmen

03/10/22 06:53

Thea M. Andersen

Foto: Shutterstock
I dag mandag den 3. oktober falder temperaturen til 19 grader i klasselokalerne landet over.

Har du et folkeskolebarn? I så fald bør du læse med her.

Når undervisningen starter mandag morgen, vil temperaturen i folkeskoler landet over være lavere, end den plejer. Mere specifikt vil temperaturen være skruet ned til 19 grader.

Det sker som en del af regeringens energispareplan, der gælder for de offentlige bygninger og dermed folkeskolerne.

Det skriver SE og HØR.

Ikke nok med at det bliver en kold fornøjelse at gå i skole, så kan de laverer temperaturer påvirke nogle elevers koncentrationsevne, vurderer Jannie Moon Lindskov, der er direktør i Dansk Center for Undervisningsmiljø.

"Man må forvente, at eleverne reagerer forskelligt. Det er individuelt, hvordan sænkede temperaturer opleves," lyder det fra direktøren, som fortsætter:

"Men de elever, der påvirkes mest, kan opleve en form for stivhed og anspændthed i kroppen, der kan gøre det lidt sværere at sidde stille og koncentrere sig, fordi kroppen bruger mere energi på at holde varmen end ellers, siger hun."

Samtidigt opfordrer hun forældrene til at klæde deres børn varmt på.

Nødvendigt initiativ

Ifølge Skolelederforeningen er dette et nødvendigt initiativ.

"Vi skal spare på energien, og vi er nødt til at hjælpe hinanden med det her [...] Det at vi skruer to grader ned kommer til at betyde meget samlet set i hele landet," forklarer Claus Hjortdal, der er foreningens formand.

Energispareplanen gælder ikke sygehuse, plejehjem og vuggestuer.