Ny undersøgelse afslører: Øl kan være nøglen til at forebygge denne sygdom

09/11/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Godt nyt til alle øl-elskere.

Mest læste i dag

Humleøl som IPA'er kan være nøglen til at forhindre Alzheimers sygdom, tyder en ny undersøgelse.

Humleblomstekstrakter, eller humle, bruges som stabiliseringsmidler i alle øl, men bruges i større mængder i ales som Indian Pale Ales (IPA). De kan også findes i urtete og læskedrikke. Det skriver Metro.

Alzheimers er forårsaget af amyloid beta-proteiner, der klumper sig sammen for at danne plaques, og samler sig mellem neuroner og forstyrrer cellefunktionen.

Undersøgelsen, udført af forskere fra University of Milano-Bicocca i Milano, Italien, fandt ud af, at humle var i stand til at forhindre amyloid beta-proteiner i at klumpe sig sammen omkring celler.

Det fandt også, at de havde antioxidantegenskaber.

Forskerne undersøgte fire humlesorter, Cascade, Saaz, Tettnang og Summit, og udsatte dem for amyloidproteiner og menneskelige nerveceller.

Undersøgelsen fandt, at humle udløste en fornyelsesproces kaldet autofagiske veje - hvor kroppen nedbryder og genbruger gamle celledele for at øge effektiviteten.

Tettnang-humle, dyrket i Tyskland, var den bedste, og opmuntrede til 'fjerne' udtjente proteiner på grund af høje niveauer af antioxidanter.

Dette er dog ikke en undskyldning for at drikke din kropsvægt i IPA – faktisk er alkoholforbrug en stor faktor i starten af ​​Alzheimers sygdom.

Forskere mener dog, at humle kan bruges til at danne grundlag for fødevarer, der kan være med til at forebygge sygdommen.

Anbefalet til dig